Последни новини
Home / Законът / 556 кандидати за младши съдии писмено решаваха граждански и наказателни казуси

556 кандидати за младши съдии писмено решаваха граждански и наказателни казуси

Defakto.bg
Общо 557 от допуснатите 775 кандидати за младши съдии се явиха на писмен изпит днес в сградата на Инфо Експо Център в София, съобщиха от ВСС. От тях 556 са решавали казуси, а един се е отказал от участие.
Кандидатите се състезават за общо 29 длъжности за младши съдии в окръжните съдилища.
Преди дни от ВСС предупредиха, че този път – в условията на извънредна епидемична обстановка, претендентите задължително трябва да се подложат на дезинфекция на входа, като няма да бъдат допускани в залите и без маски.
Съобщението на ВСС:
Днес, 04.07.2020 г. в сградата на Интер Експо Център – зали 5-та и 6-та, се проведе писменият изпит по обявения с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по пр.  № 01/21.01.2020 г. конкурс за заемане на 29 длъжности „младши съдия“ в окръжните съдилища.

На писмения изпит се явиха 557 кандидати от 775 допуснати до участие в конкурса. В 9,00 часа, в присъствието на членовете на двете конкурсни комисии, на вниманието на кандидатите от двете зали, се изтеглиха: един казус от гражданско-правните науки, един казус от наказателно-правните науки и един тест по Право на Европейския съюз и в областта на правата на човека. От явилите се кандидати – 159 предадоха в запечатан плик отговори по казуса от гражданско-правните науки, 397 – по казуса от наказателно-правните науки, а един се отказа от участие в конкурса.

При регистрацията на участниците, както и при провеждането на писмения изпит бяха спазени  предписанията и изискванията за неразпространение на COVID-19 и временно въведените противоепидемични мерки съгласно Заповед № РД-01-370/30.06.2020 г. на министъра на здравеопазването във връзка със Заповед № РД-01-369/30.06.2020 г. “

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела …

А.Василев и Т. Йорданов по взаимно съгласие спряха делото за клевета, заведено за 250 хил. лв., от първия срещу втория

По взаимно съгласие бившият финансов министър Асен Василев ( „Продължаваме промяната“) и Тошко Йорданов, зам.-председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.