Последни новини
Home / Законът / Срокът на извънредната епидемична обстановка се удължава до края на юли

Срокът на извънредната епидемична обстановка се удължава до края на юли

Defakto.bg
Кирил Ананиев

Футболното първенство може да остане без публика

Срокът на извънредната епидемична обстановка ще бъде удължен с две седмици – до края на юли, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

„Правим го за да се запази моята възможност в зависимост от развитието на епидемичната обстановка да издавам заповеди, с които да създадем условия за намаляване на нивото на разпространение на коронавируса“, уточни  министърът.

Той каза, че  контролът по спазването на мерките ще бъде засилен, като при необходимост областните кризисни щабове ще ограничават масови прояви

Футболно първенство може да остане без публика, след като е станало известно, че са отчетени 20 положителни проби за коронавируса COVID-19 в два от отборите, заяви Ананиев.   ФК “Черно море” обяви по обед, че 16 души в клуба са дали положителни проби, а  в “Царско село” – четирима.  Ананиев посочи, че четири случая има и в “Царско село” след двубоя между двата отбора на 2 юли.

“Ако този процес се задълбочи, може би в най-скоро време може да предприемем и мерки за игра на футболни мачове без публика, макар че става въпрос за хора, които играят на терена и където може би най-малко е възможно те да се заразят. По всяка вероятност заразата е дошла отвън, а не от самия мач”, смята министърът.

Предстои да бъде издадена заповед с разяснения за носенето на предпазни маски.

На пресконференцията участваха председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов.

About De Fakto

Проверете също

Оставката като възможност пред главния съдебен инспектор

Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Институтът за пазарна икономика вече неколкократно обърна внимание на изтеклите …

Адвокатите хвърлят тоги, ако властта отново не забележи исканията им за данъчни облекчения

Адвокатурата е готова да изрази своята гражданска и професионална позиция чрез съответни протестни действия в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.