Последни новини
Home / Законът / Бившият шеф на IT-отдела на ВСС осъди съвета за незаконно уволнение

Бившият шеф на IT-отдела на ВСС осъди съвета за незаконно уволнение

Defakto.bg

Валери Михайлов, дългогодишен шеф на дирекцията за информационни технологии на ВСС, е осъдил съвета за незаконно уволнение. Това стана яно на заседанието на Пленума на ВСС днес. Кадровиците гласуваха да му се изплатят 30 439 лева обезщетение и лихви за забава след влязло в сила съдебно решение.

Михайлов е разработчик на ред системи, осигурили функционирането на съвета и на органите на третата власт през годините, негова бе и разработката за осъществяване на първия пряк електронен избор на членовете на ВСС от съдиите, прокурорите и следователите през 2017 г.

Първоначално, през пролетта на 2018 г., той бе пенсиониран заедно  още две ключови фигури от администрацията на ВСС – главния секретар Димитър Тончев и шефа на правната дирекция Саша Харитонова. Случи се след „изнесено“, непублично заседание на съвета.

Впоследствие обаче Валери Михайлов бе върнат на работа, а конкурси за нов директор се провалиха.

В началото на годината, разбираме сега, той отново е бил освободен.

На заседанието на Пленума на ВСС днес представляващият Боян Магдалинчев докладва за влязло в сила съдебно решение по чл. 344 от Кодекса на труда – за незаконно уволнение. Стана ясно и че по делото Валери Михайлов не е искал възстановяване на работа, а признаване на освобождаването за незаконно и изплащането на обезщетение за оставането без работа от февруари и лихви за забава от февруари.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Трима младши прокурори встъпиха в длъжност в Районна прокуратура – Варна

  Димитрин Василев, Йоан Михайлов и Николай Налбантов встъпиха в длъжност като младши прокурори в …

Разследват Лена Бориславова за неизгодна сделка с ББР, съобщава bTV

Софийската градска прокуратурата е образувала досъдебно производство за сключване на неизгодна сделка срещу началника на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.