Последни новини
Home / Законът / Борисов поиска три министерски оставки. Горанов, Младенов и Караниколов ги дават

Борисов поиска три министерски оставки. Горанов, Младенов и Караниколов ги дават

Defakto.bg

Данаил Кирилов не е в списъка, само няма повече да пуска постове

Бойко Борисов поиска оставките на трима министри – Владислав Горанов (на финансите), Младен Маринов (на вътрешните работи) и Емил Караниколов (на икономиката). Те декларирали готовност незабавно да ги подадат и ще ги входират още утре.

Вестта идва след среща на премиера и партиен председател на ГЕРБ с областните координатори, съобщават от партийния пресцентър.

И още – освобождаването на тримата министри било поискано от координаторите, за да се опровергаят внушенията, че ГЕРБ и те (назованите членове на МС) са в пряка зависимост от ДПС и от Делян Пеевски.

Накрая “партията оценява високо приноса на финансовия министър Владислав Горанов за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и водената политика на финансова стабилност”. “Висока оценка” е била дадена и на вътрешния министър Младен Маринов, под чието ръководство МВР отбелязало добри резултати срещу битовата престъпност, контрабандата и трафика и търговията с наркотици. Оценен е и “приносът” на министъра на икономиката Емил Караниколов за увеличението на чуждестранните инвестиции в България.

Оставките се искат и дават на седмия ден от гражданския протест в страната срещу мафията, беззаконието и мутрите в управлението, който иска оставките на цялото правителство начело с Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.
Очевидно премиерът и главният прокурор изглеждат решени да запазят постовете, с цената на всичко.
В новината за тримата отиващи си от МС се набиват на очи две неща. Първо, в списъка не е правосъдният министър Данаил Кирилов, за оставката на когото (наред с Гешев) настояват ред адвокатски колегии от цялата страна. На него днес само публично и “категорично” му бе забранено от началника да пуска постове в социалните мрежи.
Второ, нито разкритията на Васил Божков за дългогодишната комуникация с “Влади” и плащаните лепти на управлението, нито предни шумни скандали, не разклатиха стола на Горанов.
Какво се промени?

About De Fakto

Проверете също

Биляна Гяурова: Съдиите дадоха сигнал на следващото НС да отзове своите представители във ВСС

Бойкотът на съдиите е  звучен шамар в лицето на сегашния състав на Съвета “Сигналът към …

Агенция по вписванията участва в плана за възстановяване с искане за финансиране от 60 млн. лв.

  Агенция по вписванията участва в плана за възстановяване с искане за финансиране над 60 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.