Последни новини
Home / Законът / ВУЗ-овете ще обучават задочно специалността „Право“ и през учебната 2020-2021 г., промяна в приема на студенти

ВУЗ-овете ще обучават задочно специалността „Право“ и през учебната 2020-2021 г., промяна в приема на студенти

Defakto.bg

 

През учебната 2020-2021 година висшите училища ще имат право да провеждат обучение по специалността „Право“ и в задочна форма на обучение . Промяната е  заради   отмяната на Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността „Право“ и   професионална квалификация „юрист”,  съобщи пресцентърът на МС.  Утвърдена е и  промяна на броя на приеманите студенти по специалността от регулираните професии „Право“.

Посочено е, че  определените с Решение № 332 на Министерския съвет от 14 май 2020 година 850 места за редовна форма, за които държавата осигурява средства за издръжка на обучението, се трансформират в 905 места и се разпределят на 850 места в редовна форма и 55 места в задочна форма на обучение.

Утвърдените 421 места за редовна форма за обучение срещу заплащане в държавни висши училища се трансформират в 416 места и се разпределят на 391 места в редовна форма и 25 места в задочна форма на обучение.

About De Fakto

Проверете също

Оставката като възможност пред главния съдебен инспектор

Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Институтът за пазарна икономика вече неколкократно обърна внимание на изтеклите …

Адвокатите хвърлят тоги, ако властта отново не забележи исканията им за данъчни облекчения

Адвокатурата е готова да изрази своята гражданска и професионална позиция чрез съответни протестни действия в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.