Последни новини
Home / Законът / ВУЗ-овете ще обучават задочно специалността „Право“ и през учебната 2020-2021 г., промяна в приема на студенти

ВУЗ-овете ще обучават задочно специалността „Право“ и през учебната 2020-2021 г., промяна в приема на студенти

Defakto.bg

 

През учебната 2020-2021 година висшите училища ще имат право да провеждат обучение по специалността „Право“ и в задочна форма на обучение . Промяната е  заради   отмяната на Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността „Право“ и   професионална квалификация „юрист”,  съобщи пресцентърът на МС.  Утвърдена е и  промяна на броя на приеманите студенти по специалността от регулираните професии „Право“.

Посочено е, че  определените с Решение № 332 на Министерския съвет от 14 май 2020 година 850 места за редовна форма, за които държавата осигурява средства за издръжка на обучението, се трансформират в 905 места и се разпределят на 850 места в редовна форма и 55 места в задочна форма на обучение.

Утвърдените 421 места за редовна форма за обучение срещу заплащане в държавни висши училища се трансформират в 416 места и се разпределят на 391 места в редовна форма и 25 места в задочна форма на обучение.

About De Fakto

Проверете също

Министър Янаки Стоилов към дипломирани юристи от СУ: Освободете се от сателитния синдром на политиците, развивайте се, за да имате силен дух

  Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов присъства на две важни събития от живота на …

И нотариусите срещу модел 4, свива достъпа на гражданите до нотариалните услуги

Модел 4 за реформа на съдебната карта няма да отговори на обществените очаквания за по-бързо …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.