Последни новини
Home / Законът / Отстраниха за два месеца обвинителя от ВКП Георги Асенов

Отстраниха за два месеца обвинителя от ВКП Георги Асенов

Defakto.bg

След продължително изслушване, Прокурорската колегия на ВСС все пак уважи искането на Иван Гешев за отстраняване от длъжност на висш обвинител.

Единодушно Георги Асенов от Върховната касационна прокуратура временно се отстранява от длъжност за срок от два месеца, считано от днес. През това време той ще получава минималната работна заплата.

„Благодаря ви много!“, каза Асенов на кадровиците на излизане. Иван Гешев не е на днешното заседание.

Става дума за обвинителя, на когото прокуратурата търси отговорност за хулиганство и повреждане мобилен терефон заради инцидент пред плевенска болница в началото на юли. Случаят бе гръмко оповестен от ПРБ, включително и как на място веднага заминал екип начело с градския прокурор на София Илиана Кирилова. Нещо повече – Георги Асенов бе задържан, от съда се искаше постоянен арест.

Две инстанции поред обаче не само отказаха „задържане под стража“, но и освободиха висшия прокурор без мярка за неотклонение. Запомни е произнасянето на Емил Дечев от СГС – разследването е водено тенденциозно, а прокуратурата прилага двоен аршин.

„Изключително омерзен съм от качеството, в което се намирам в момента, това е произвол, саморазправа и предупреждение към онези, които не желаят за работят по командно-административния метод“, бе обявил Георги Асенов пред съда.

 

About De Fakto

Проверете също

Президентът: Нашата реч ще надживее мракобесните времена на глупост, чуждопоклонство и експерименти на „неразумни юроди“

Езикът ни е  онази нишка, по която нашите сънародници по кръв винаги могат да открият …

413 кандидати са допуснати до устен изпит за 29 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури

413 кандидати са допуснати до устен изпит в конкурса за 29 (двадесет и девет) длъжности …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.