Последни новини
Home / Законът / Президентът: На страната на хората съм, искам да видя управление, което уважава закона, а не обратното

Президентът: На страната на хората съм, искам да видя управление, което уважава закона, а не обратното

Defakto.bg
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили участва в тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите и специализантите от курс за придобиване на професионална квалификация по военно дело и връчване свидетелствата на кадетите от 142-ри випуск „Добруджански” на Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

След години на лъжи и унижение българите изричат истината открито, с кураж и достойнство

Основен приоритет на управлението трябва да е сигурността и благоденствието на българския народ, а не интересите на бизнес кръгове. Това заяви днес пред журналисти във Велико Търново държавният глава в отговор на въпрос за продължаващите граждански протести в цялата страна.

Румен Радев определи рокадите в кабинета като опит за печелене на време, от който губи България. По думите му липсата на доверие в управлението е най-страшното за държавата и обществото.

Всички виждате, че България се събуди. И както е казал Вазов – “И в няколко дена тайно и полека народът порасте на няколко века“, заяви държавният глава. Президентът посочи, че слуша призивите на гражданите, чете техните плакати, а всички протестиращи развяват единствено националния трибагреник. „Това показва, че преживяваме някакво пречистване, защото след години на лъжи и на унижение, българите изричат истината открито, с кураж и с достойнство“, подчерта Румен Радев. Държавният глава посочи, че изходът от тази криза може да бъде само оставка на правителството и на главния прокурор и предсрочни избори.

Заемам страната на хората и искам да видя управление, което да налага и да бъде пример за законност и за спазването на Конституцията, а не да ги погазва, посочи държавният глава, помолен да коментира думи на управляващите, че заема само едната страна в протестите. Румен Радев заяви, че България се нуждае от управление, което да върши смислени реформи, да модернизира страната и да ни интегрира в Европа, а не да ни отдалечава от нея. „Ето това искам да видя и за това ще се борим всички, каквито и необходими конституционни и законови промени трябва да се извършат“, допълни президентът. Запитан дали вижда политическа воля за промяна, президентът посочи, че има силна гражданска воля, а от нея се ражда и политическата.

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.