Последни новини
Home / Законът / Тръгва приемът на документи в конкурса за 12 места във Върховната касационна прокуратура

Тръгва приемът на документи в конкурса за 12 места във Върховната касационна прокуратура

Defakto.bg

От 27.07.2020 г. (понеделник) започва приемът на документи по конкурса за повишаване и заемане на 12 (дванадесет) свободни длъжности „прокурор” във Върховна касационна прокуратура, обявен с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 27/15.07.2020 г.

Това съобщават от съдебния съвет.

В 14-дневен срок от датата на обнародване на конкурса в „Държавен вестник“ (бр. 66/24.07.2020 г.) до 07.08. 2020 г. включително, кандидатите могат лично или чрез писмено упълномощен техен представител да подадат документи за участие в администрацията на Висшия съдебен съвет, ул. „Екзарх Йосиф” № 12, гр. София. Достъпът на кандидатите за подаване на документи ще се осъществява през централния вход на сградата на ВСС, при съблюдаване на въведените противоепидемични мерки.

Необходимите за попълване образци, утвърдени с Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, са публикувани на интернет страницата на ВСС.

Повече информация за конкурса може да намерите в съответния раздел на сайта на ВСС, както и на телефони: 02/9304925 и 02/9304975, отдел „Конкурси на прокурори и следователи“, дирекция „Конкурси на магистрати“.

About De Fakto

Проверете също

Оставката като възможност пред главния съдебен инспектор

Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Институтът за пазарна икономика вече неколкократно обърна внимание на изтеклите …

Адвокатите хвърлят тоги, ако властта отново не забележи исканията им за данъчни облекчения

Адвокатурата е готова да изрази своята гражданска и професионална позиция чрез съответни протестни действия в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.