Последни новини
Home / Законът / Прокурор на Бобоков и ЛиЛана върви към повишение

Прокурор на Бобоков и ЛиЛана върви към повишение

Defakto.bg

Обвинителят от Специализираната прокуратура Данаил Шостак върви към повишение.

Той е предложен за заместник на административния ръководител на СП, става ясно от дневния ред на Прокурорската колегия за сряда. Точката се внася от Комисията по атестирането и конкурсите.

През юни миналата година бившият прокурор от ОП-Шумен Шостак бе единственият класирал се във външен конкурс за обвинител в спецпрокуратурата.

А сега е обвинител по някои от гръмките й дела. Шостак е сред прокурорите в разследването за организираната престъпна група „за боклуците“ срещу Атанас Бобоков, Красимир Живков и още четирима. (Днес в Апелативния специализиран съд се гледа искане на Бобоков за по-лека мярка за неотклонение, подробности по-късно). Той е и прокурор по делото срещу Лиляна Деянова, известна в миналото като ЛиЛана и Мартин Димитров, също за твърдяна ОПГ, но за източване на евросредства.

А Специализираната прокуратура явно има нужда от кадрово укрепване на ръководния състав. Особено след като на 22 юли с оставка системата напусна вторият поред и.ф. шеф в рамките на два месеца Христо Динев. На негово място за временен ръководител бе назначена Валентина Маджарова. Системата напусна и бившия зам.-шеф на спецпрокуратурата Даниела Начева.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата не се яви по делото срещу К. Костадинов, образувано за заблуждаващи твърдения

Представител на прокуратурата не се яви  в Софийския районен съд за наказателното дело срещу лидера …

За икономии: Сарафов предлага военното обвинение да отиде в сградата на „Черковна“, а бившите спецпрокурори – на „Позитано“ 24а

Борислав Сарафов внесе предложение до Пленума на  Висшия съдебен съвет да бъдат преразпределени ползваните имоти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen + two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.