Последни новини
Home / Законът / Синдикатът на служителити в затворите – недоволен от неспазено обещание на премиера

Синдикатът на служителити в затворите – недоволен от неспазено обещание на премиера

Defakto.bg

Синдикатът на служителите в затворите (ССЗБ) уведоми, че днес, от 10 ч., пред сградата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ в  София ще се проведе пресконференция по повод нарастващото недоволство и разочарование от неспазено обещание на министър-председателя Бойко Борисов, съобщават от Синдиката.

На 31 октомври той пое ангажимент да се разкрият  нови 200 щатни бройки в дирекция „Изпълнение на наказанията“ и  дирекция „Охрана“.

Решението беше обявено публично от министъра на правосъдието Данаил Кирилов, който заяви, че за целта са осигурени допълнителни 7 млн. лева в бюджета на ведомството за 2020 година, след като надзирателите обявиха стачна готовност: “  Смятам, че синдикатите имат основанията да имат претенции”,каза  министър Данаил Кирилов на 31 октомври 2019 г.

В началото на годината Кирилов обяви,  че ще започне запълването на нови 200 щатни бройки за затворите” . Това стана при подписване на споразумение между министерството и трите синдиката към затворите.

Синдикатите към Министерството на правосъдието защитават интересите на своите членове в двете главни дирекции – ГДИН и ГДО. В тях членуват близо 3000 служители. Те са недоволни още, че не са отпуснати обещаните  7 млн. лева за увеличаване на възнагражденията и подобряване на условията за труд.

Надзирателите в затворите днес обявиха, че все пак остават в протестна готовност до 1 септември.

“Потвърждаваме, че е започнала процедура за нормативни промени за разкриване на 200 щатни бройки, която да приключи най-късно на 1 септември 2020 година”, обяви  министерството на правосъдието.

About De Fakto

Проверете също

Излезе от печат сборник с тълкувателните решения на Конституционния съд (1991–2020)

Сборник на задължителните тълкувания на основния закон от  Конституционния съд,  от  създаването му  през 1991 …

408 кандидати за младши прокурори допуснати до устен изпит, местата са 29

408  от 738 кандидати за младши прокурори са допуснати до устен изпит в конкурса, който …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.