Последни новини
Home / Законът / Синдикатът на служителити в затворите – недоволен от неспазено обещание на премиера

Синдикатът на служителити в затворите – недоволен от неспазено обещание на премиера

Defakto.bg

Синдикатът на служителите в затворите (ССЗБ) уведоми, че днес, от 10 ч., пред сградата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ в  София ще се проведе пресконференция по повод нарастващото недоволство и разочарование от неспазено обещание на министър-председателя Бойко Борисов, съобщават от Синдиката.

На 31 октомври той пое ангажимент да се разкрият  нови 200 щатни бройки в дирекция „Изпълнение на наказанията“ и  дирекция „Охрана“.

Решението беше обявено публично от министъра на правосъдието Данаил Кирилов, който заяви, че за целта са осигурени допълнителни 7 млн. лева в бюджета на ведомството за 2020 година, след като надзирателите обявиха стачна готовност: “  Смятам, че синдикатите имат основанията да имат претенции”,каза  министър Данаил Кирилов на 31 октомври 2019 г.

В началото на годината Кирилов обяви,  че ще започне запълването на нови 200 щатни бройки за затворите” . Това стана при подписване на споразумение между министерството и трите синдиката към затворите.

Синдикатите към Министерството на правосъдието защитават интересите на своите членове в двете главни дирекции – ГДИН и ГДО. В тях членуват близо 3000 служители. Те са недоволни още, че не са отпуснати обещаните  7 млн. лева за увеличаване на възнагражденията и подобряване на условията за труд.

Надзирателите в затворите днес обявиха, че все пак остават в протестна готовност до 1 септември.

“Потвърждаваме, че е започнала процедура за нормативни промени за разкриване на 200 щатни бройки, която да приключи най-късно на 1 септември 2020 година”, обяви  министерството на правосъдието.

About De Fakto

Проверете също

Единственият кандидат за ВСС се зарече да брани независимостта, призивите за бойкот на избора ще имат обратен ефект

Общо четири въпроса отправиха прокурори към Евгени Иванов Единственият кандидат за член на Прокурорската колегия …

Иван Гешев лаконично към Общото събрание: Да изберем във ВСС човек, който да отстоява нашите интереси и независимост (допълнена)

Главният прокурор отказа да отговаря на въпроси на журналисти – не било пресконференция С час …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.