Последни новини
Home / Законът / 124 кандидати за 7 районни съдии се явиха на писмен изпит в СУ

124 кандидати за 7 районни съдии се явиха на писмен изпит в СУ

Defakto.bg

В зала 272 на СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе писменият изпит в конкурса за заемане на 7 длъжности „съдия“ в районните съдилища. Конкурсът е за първоначално назначаване, на „външни“ за системата юристи.

Обявени са по една длъжност в Районен съд – Своге, Районен съд – Кърджали, Районен съд – Лом, Районен съд – Берковица, Районен съд – Велики Преслав, Районен съд – Айтос и Районен съд – Мадан.

На писмения изпит се явиха 124  кандидати от 154 допуснати до участие в конкурса, съобщиха от ВСС.  В 9,00 часа, в присъствието на членовете на конкурсната комисия се изтеглиха по един казус от гражданско-правните и наказателно-правните науки, както и един тест по Право на Европейския съюз и в областта на правата на човека. От явилите се кандидати  45 са предали в запечатан плик отговори по казуса от гражданско-правните науки и 79 – по казуса от наказателно-правните науки.

При регистрацията на участниците, както и при провеждането на писмения изпит бяха спазени  предписанията и изискванията за неразпространение на COVID-19 и временно въведените противоепидемични мерки съгласно Заповед № РД-01-446/31.07.2020 г., на министъра на здравеопазването, във връзка със Заповед № РД-01-447/31.07.2020 г.

Кандидатите, получили оценка от писмения изпит над 4,50, ще бъдат допуснати до устен изпит.

 

About De Fakto

Проверете също

Образуваха дисциплинарни производства срещу военни магистрати заради подслушвани разговори с президента

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет  образува дисциплинарни производства за налагане на дисциплинарни наказания на …

ЕСПЧ: Съдилищата не са зачели правата на жертва на сексуална експлоатация, с чиито пари се е обогатявал трафикантът й

 На 28 ноември Европейският съд постанови решението си по жалба Krachunova v. Bulgariа.  За първи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.