Последни новини
Home / Законът / В Силистра отбелязват посещение на Иван Гешев с обиски в детския център “Биберон”

В Силистра отбелязват посещение на Иван Гешев с обиски в детския център “Биберон”

Defakto.bg

 Главният прокурор  Иван Гешев продължава обиколката си  из петте апелтавни райони на страната  с акцент противодействието на конвенционалната престъпност, както и ” зачестилите политически атаки срещу независимостта на съдебната власт”, гласи официално съобщение на държавното обвинение.

Днес  той е  имал работни съвещания в окръжните  прокуратури в Добрич, Силистра и Разград.  Придружен от  временно и. д. директор на ГДНП старши комисар Николай Хаджиев и апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров, е  посетил  ОДМРВ Добрич и ОДМВР Силистра.  Там той е разговарял с наблюдаващите прокурори по  досъдебните производства за двете разкрити убийства – едното в Добрич и друго в ситовската село Искра.

Местната преса в Силистра отбелязва,  че в града има височайшe посещение.    Пред “Силистренски бряг” собственичката на детски център “Биберон” Пламена Тончева е  съобщила, че  са били извършени обиск и проверка на обекта ѝ. В акцията  участвали представители на икономическа и криминална полиция. Търсени са били акцизни стоки.

Тръгнали са си, без да намерят нищо, твърди тя, цитирана от местната медия.  Тончева разказа, че по време на акцията в детския център градът е бил блокиран от полиция заради пристигането на главния прокурор Иван Гешев. За нея това не е проверка, а акция по сплашване.

Официално съобщение за операцията “Биберон” до медиите няма.

About De Fakto

Проверете също

841 от 1531 прокурори избраха Евгени Иванов във ВСС

Общо 117 магистрати пуснали недействителен глас, 573 не са гласували С гласовете на 841 от …

Прокурорите избират нов член на ВСС (допълнена и обновена)

Два протеста пред Съдебната палата срещу вота Прокурорите от страната гласуват днес за нов член …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.