Последни новини
Home / Законът / Пресслужбата на ВКП: Посещението на Иван Гешев в Силистра няма общо с обиска на „Биберон“ в града (обновена)

Пресслужбата на ВКП: Посещението на Иван Гешев в Силистра няма общо с обиска на „Биберон“ в града (обновена)

Defakto.bg

 „Защо лъжат?! Моя център провериха!“,  заяви във Фейсбук Пламена Тончева,  собственичката на детски център „Биберон“ 

Проверката на обекта  „Биберон“ в Силистра няма нищо общо с посещението на  главния прокурор Иван Гешев в града.  Освен това не е обискиран  детски център, а питейно заведение – кафе-аперитив със същото име като това на детски център. Това  гласи  съобщение на   Дирекция „Публична комуникация“ на ВКП, в което се казва, че  обвързването на името на главния прокурор с операцията на местната полиция в случая,  е манипулативно.   Гешев е посетил града  по повод разкриването на умишлено убийство в село Искра, посочва пресслужбата.

Вчера медиите се позоваха на  местното издание „Силистренски бряг“ пред което  собственичката на детски център „Биберон“ Пламена Тончева разказва за  обиск  и проверка на обекта ѝ – малък павилион на общински терен.   От думите й се разбра,  че  по време на акцията в детския център градът е бил блокиран от полиция заради пристигането на главния прокурор Иван Гешев.

Преслужба на ВКП  намира за  уместно да „коригира“ информационните заглавия  по случая.

Цялото съобщение:

По повод вчерашни публикации в медии, озаглавени „Гешев е в Силистра – обискиран е детски център „Биберон“ и „Борбата с битовата престъпност на Гешев достигна и до детски център „Биберон“, позовавайки се на информация,  публикувана в „Силистренски бряг“, съобщаваща за извършена проверка за акцизни стоки в Кафе-аперитив с детски център в гр. Силистра и обвързването й с посещението на главния прокурор Иван Гешев в града на 11.08.2020 г., Дирекция „Публична комуникация“ заявява следното:

–        Провереният обект Кафе-аперитив не е детски център по смисъла на Наредба 1 от 2009 година, а е питейно заведение;

–        В хода на операцията на МВР, проведена в гр. Силистра, са били проверени десетки обекти, сред които и кафе-аперитив, носещ идентично име с това на детски център, който по документи не съществува;

–        Предмет на проверката в хода на специализираната акция не е бил „детски център“, а обект, в който е записано по документи, че се продават акцизни стоки, които подлежат на проверка;

–        Посещението на главния прокурор Иван Гешев в гр. Силистра на 11.08.2020 г. е част от продължаващата му обиколка на Апелативните райони в страната и е свързано с разкриването на извършено умишлено убийство в село Искра като по никакъв начин не е обвързано с проведената от икономическа полиция проверка в същия ден.

Дирекция „Публична комуникация“ не отрича правото обществото да бъде информирано според стандартите и нормите на съответната медия, но не приема опитите за манипулация чрез гръмки заглавия, които не отговарят на обективната истина.

Пламена Тончева, снимка Фейсбук

Защо лъжат?!

След разпространеното съобщение на държавното обвинение, собственичката на детски център „Биберон“ в Силистра Пламена Тончева зададе серия въпроси във Фейсбук.  От думите й се разбира, че  детският й център,  е обект на  ежемесечни проверки:

„Защо лъжат?! Моя център провериха! И го твърдя най-отговорно!  Не ме е страх! И повече няма да мълча!

Искам да знам: Кой нареди полицейската операция в моя детски център ?

Кой позволи този полицейски произвол и защо точно при мен се търсеха големи складове, пълни с акцизни стоки ?“

Защо полицейски инспектори си позволяват да притискат и заплашват едно 18 годишно момиче /моя служителка ?   

Кой нареди на инспектори от Инспекция по труда Силистра да се държат грубо и да ми правят проверки всеки месец ? 

На кого толкова пречи моя малък детски център, където съм инвестирала повече от 20 000 лв ?  Как това правителство ми помогна в кризата с COVID 19 и как по принцип помага на малкия бизнес ? 

НЕ МИ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ ОТ РОДА НА МЕРКИ 60/40 или 80/20, абсолютно неприложими за нашия сектор.  Къде да подам жалба, за да потърся правата си?

Стига толкова! Наистина е време да си ходите! Оставка!

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

В Женева България активно участва в дискусиите по международно спортно право

  Адв.Ивайло Дерменджиев коментира  въпроса за допустимостта на изкуствен интелект в  арбитражните производства В Женева …

В Перник откриха изложба „Пробуждане между редовете“ в подкрепа на пострадалите от домашно насилие

Важно е да изградим механизми за разпознаване на домашното насилие, а държавата да осъществява ефективна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 + nine =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.