Последни новини
Home / Законът / Приключва обсъждането за увеличение на заплатите в държавната администрация

Приключва обсъждането за увеличение на заплатите в държавната администрация

Defakto.bg

Петък е последен ден за общественото обсъждане на портала за консултации на Министерския съвет на проекта за увеличение на заплатите на служители в държавната администрация, започнало на 1 август, предаде БТА.

Сред договорените в Коалиционния съвет и одобрени от Министерския съвет нови социално-икономически мерки заради кризата с коронавируса беше предложено увеличение с 30 на сто на разходите за персонал на администрации, които са натоварени с дейности по овладяване на кризата и последствията от нея.

Синдикатът на административните служители към Конфедерацията на труда “Подкрепа” настоя министерството на правосъдието и Агенцията по вписвания също да получат увеличение на заплатите с до 30%.  От КТ “Подкрепа” поискаха предвиденото увеличение на заплатите да важи за всички служители в НОИ, НЗОК, НАП, а не само за тези с контролни функции, както предвижда проектът сега.

Вчера Мая Манолова призова КРС  и ЦИК да върнат бонусите от по  20 000  и  22 000 хиляди лева, които са си раздали  на фона кризата и  50-те лева “подхвърлени” на пенсионерите.  Тя напомни, че за времето на протестите правителството на Бойко Борисов е изхарчило над 2,4 млрд. лева, в това число и новия заем.

 

About De Fakto

Проверете също

841 от 1531 прокурори избраха Евгени Иванов във ВСС

Общо 117 магистрати пуснали недействителен глас, 573 не са гласували С гласовете на 841 от …

Прокурорите избират нов член на ВСС (допълнена и обновена)

Два протеста пред Съдебната палата срещу вота Прокурорите от страната гласуват днес за нов член …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.