Последни новини
Home / Законът / Иван Гешев: Обикалям прокуратурите и казват – не са виждали главен прокурор!

Иван Гешев: Обикалям прокуратурите и казват – не са виждали главен прокурор!

Defakto.bg

Главният прокурор Иван Гешев и днес посети няколко села в рамките на акции по противодействие на конвенционалната престъпност в три области – Ловеч, Плевен и Пловдив.  Той мина и през  ловешкото село Скобелево, където разговаря с местни жители.  „Радваме се, че сте ни посетили“, поздрави го възрастен мъж.

Ние ви посещаваме, за да не ви се случват лоши работи. Като знаят, че ще дойде полицията, като се случи нещо, и някои спират да правят лошите работи. Трябва малко повече ред в тази държава и ще се оправят нещата„,  отговори главният прокурор и обеща, че пак ще стане, както е било някога.

Специализирани полицейски акции се проведоха и в селата Розино и Христо Даново, област Пловдив, в гр. Койнаре, обл. Плевен, в селата Радювене, Скотлево и Лисец, обл. Ловеч и в гр. Троян и селата Бориме, Орешак и Радево.

За прокуратурата е важен дневният ред на хората. Нужно е противодействие срещу тези, които убиват, изнасилват, грабят и съсипват живота на българите. Резултатите от работата са налице. Продължаваме...“, написа Иван Гешев в профила си в Туитър.

По-късно от пресцентъра на прокуратурата разпространиха и видео, на което главният прокурор поздравява група служители на жандармерията. „Здравейте, колеги, ей тук ви водя началника на ви нагледа. Поздравление да кажа първо!“, обърна се Гешев към униформените. „Какво става? Винаги полицията виновна? Като работи – що работи, а като не работи – що не работи?“,  попита главният прокурор.
„Обикалям прокуратурите и казват, че не са виждали главен прокурор“, заяви  Гешев.

В  село Лисец Иван Гешев разговаря и с кметовете на двете села. Гешев продължи и обиколката си из страната, при която се среща с прокурори.  Основни теми на разговорите отново са били приоритетите в работата на прокуратурата, противодействието на конвенционалната престъпност и зачестилите атаки срещу независимостта на съдебната власт, съобщиха от държавното обвинение.

Темата за защитата на прокурорската независимост ще бъде основна и на Националното съвещание на прокуратурата, което ще се проведе на 24 август в София.

 

About De Fakto

Проверете също

Похват: ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС искат прокуратурата да установи, чия собственост е руската църква

Сигнал до изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов за проверка и установяване на собствеността …

За пореден път ЕСПЧ осъди България за отнемане на активи без да е доказана връзка с извършено престъпление

Yordanov and Others v. Bulgaria(Applications nos. 265/17 and 26473/18),26 september 2023 За пореден път ЕСПЧ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × four =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.