Последни новини
Home / Законът / Устният изпитът за младши следователи ще се провежда при строги мерки за COVID – 19

Устният изпитът за младши следователи ще се провежда при строги мерки за COVID – 19

Defakto.bg

Допуснатите кандидати до устни изпити в  конкурса за младши следователи в следствените отдели в окръжните прокуратури трябва да се явят в да се явят на съответния изпитен ден до 08:45ч. в двора на Националния институт на правосъдието за изтегляне на жребий за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, както и за съставяне на почасов график за провеждане на събеседването с тях. Съобщението е на ВСС,  а в него се уточнява, че  входът е само откъм ул. „Екзарх Йосиф“ № 14 .

Устният изпит ще се проведе в периода от 21 до 28 август по график в Националния институт на правосъдието.

При провеждането на устните изпити ще се спазват предписанията и изискванията за неразпространение на COVID-19 и временно въведените противоепидемични мерки съгласно Заповед № РД-01-446/31.07.2020 г. на министъра на здравеопазването, във връзка със Заповед № РД-01-447/31.07.2020 г.

В съобщението се казва също, че:: “ Участниците следва да имат предвид Заповед № ВСС – 8029/04.08.2020 г. на главния секретар на ВСС, съгласно която влизането и достъпът на участниците до сградата на Националния институт на правосъдието, следва да се осъществява при спазване на мерките за лична хигиена – задължително ползване на поставените дезинфектанти, измерване на телесната температура с отчетени показания под 38 градуса и при условие, че участниците носят защитни маски или друго средство, покриващо носа и устата (в т. ч. кърпа, шал, шлем и др.)„.

Забранява се достъпът до изпитните зали на кандидати:

–  с видими симптоми на остри респираторни болести (повишена температура над 38 градуса, кашлица, затруднено дишане и др.);

– лица, които отказват да извършат дезинфекция и да поставят предпазна маска.

396 кандидати са допуснати до устния изпит за младши следователи след писмения изпите на 18 юли.  Те са получили оценка над 4.50. Кандидатите се съзтезават за 31 места за младши следователи в 15 окръжни прокуратури. Най-много са в Софийската градска прокуратура – 6, и в Специализираната прокуратура – 5. Три места има в Русе, по две са в Благоевград, Пловдив, Велико Търново, Разград и Бургас. По един младши следовател е необходим в окръжните прокуратури в Монтана, Перник, Кърджали, Габрово, Варна, Силистра и Сливен.

 

About De Fakto

Проверете също

Министърът на правосъдието смята, че за промените в съдебната власт, не е нужно свикване на Велико народно събрание

Пред Венецианската комисия (ВК) в края на седмицата ще представя становището на вносителите на измененията …

ВСС призова управляващите да подложат на обществено обсъждане промените в Конституцията преди да ги гласуват

Преди конституционната парламентарна комисия да започне  обсъждане на първо четене предложенията на  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − nine =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.