Последни новини
Home / Законът / 82 кандидати отиват на устен изпит за 7 районни съдии

82 кандидати отиват на устен изпит за 7 районни съдии

Defakto.bg

82 кандидати са допуснати до устен изпит в конкурса за 7 длъжности „съдия“ в районните съдилища, който ще се проведе в периода 28 септември – 30 септември 2020 г. Това съобщиха от ВСС.

Устният изпит е втори и последен в конкурса за първоначално назначаване в районните съдилища в Своге, Кърджали, Лом, Берковица, Велики Преслав, Айтос и Мадан. До него се допускат претендентите, изкарали поне 4,5о на писмения изпит, на който се явиха 124 юристи.

Резултатите от писмения изпит и графикът за провеждане на устните изпити са публикувани на интернет сайта на ВСС в раздел „Важно“ > „Конкурсни процедури“ > „Конкурс за първоначално назначаване“ > „2020“ > „РАЙОНЕН СЪД“. Едновременно с резултатите са публикувани решенията на казуса по гражданскоправни науки и казуса по наказателноправни науки, както и отговорите на теста по право на ЕС и в областта на правата на човека. Освен на интернет страницата на ВСС резултатите от писмения изпит са обявени на общодостъпно място в сградата на ВСС (централен вход).

Устният изпит ще се проведе по обявения график в сградата на Националния институт на правосъдието, гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 14, при спазване на действащите към съответните дати противоепидемични мерки. На изпита се допуска използване на нормативни актове.

About De Fakto

Проверете също

Единодушно Пленумът на ВСС допусна за обсъждане второто предложение за отстраняване на Гешев  (допълнена)

Главният прокурор: Не мислете, че като минат през прокуратурата няма да дойдат и за вас …

Адв. Петър Славов: За политическите права на хората с увреждания

  Адв. Петър Славов,  член на Висшия адвокатски съвет със съвещателен глас,  докторант по „Конституционно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − ten =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.