Последни новини
Home / Законът / Протести, 43 ден: КПКОНПИ попадна под обсада на протестиращите

Протести, 43 ден: КПКОНПИ попадна под обсада на протестиращите

Defakto.bg
Преди три дни Гражданското сдружение „БОЕЦ“  атакува министерството на правосъдието и поиска  среща с министъра,  но протестиращите не бяха допусната в сградата. В отговор недоволните  замеряха с яйца фасадата на ведомството.   .„Искаме да връчим на премиера Бойко Борисов оставката му чрез  министър Данаил Кирилов, ако трябва ще обиколим всички институции“, заяви  Георги Георгиев. „Не приемаме мафията да пише новата ни конституция, единственото, което искаме от тях, е да си напишат оставките„, обяви той от името на протестиращите.

Изненадваща блокада на ключова институция предприеха тази сутрин участниците в продължаващите 43-ти ден антиправителствени протести в София.  Блокада №3  този път се стовари над Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество  – 30 минути преди началото на работното време КПКОНПИ  беше блокирана, а на фасадата беше залепена табелка: „Офис на Пеевски. БОЕЦ срещу мафията“.  Първите служители не бяха допуснати в сградата на Комисията.

„Искаме гражданите да си върнем държавата“, казаха от БОЕЦ, и скандираха „Свобода“.

Идеята бе да се връчи оставката на Цацаров. Недоволните поискаха среща с него, за да му потърсят отговорност за липсата на реакция по техни сигнали, свързани с къщата в Барселона, „Апартаментгейт“ и др.

Всеки вносител на сигнал се превръща в мишена и жертва на мафията. Заявихме среща с Цацаров, за да излезе тук при нас, при гражданите. И да даде отговор и отчет за своята дейност„, заяви водачът на сдружението Георги Георгиев.

„Каузата ни е чиста и в това е силата ни“, викаха протестрищате.

Пред сградата на парламента те скандираха: „Мафия“, „Уволнени сте“, „Оставка“, „Незабавни избори“.

До сблъсъци с работещите в Комисията  не се стигна.

 

About De Fakto

Проверете също

Президентът: Нашата реч ще надживее мракобесните времена на глупост, чуждопоклонство и експерименти на „неразумни юроди“

Езикът ни е  онази нишка, по която нашите сънародници по кръв винаги могат да открият …

413 кандидати са допуснати до устен изпит за 29 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури

413 кандидати са допуснати до устен изпит в конкурса за 29 (двадесет и девет) длъжности …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.