Последни новини
Home / Законът / Достъпът до плажовете на „Русалка“ отново незаконно е ограничаван

Достъпът до плажовете на „Русалка“ отново незаконно е ограничаван

Defakto.bg

Поредни нарушения, свързани с  достъпа до  плажовете „Русалка – бейби плаж“, „Русалка – централен“ и „Русалка – каяк“ са открити след  проверка, възложена от Върховна административно прокуратура.

Достъпът за граждани е срещу  т. нар. „гривни” на стойност 6 лева.  Има въведена такса и за ползване на паркинг. В рамките на комплекса е поставена табела, от чийто текст се разбира, че срещу куверт от 6 лева на човек посетителите могат да ползват цялата алейна инфраструктура на селището и плажните принадлежности.

За извършената проверка длъжностните лица от Министерството на туризма са съставили констативен протокол, към който е приложен снимков материал и касовия бон от заплатените такси за „гривни“, информират от прокуратурата.

С оглед установеното ВАП е уведомена, че Министерството на туризма в най-кратки срокове ще предприеме действия по ангажиране на административно-наказателна отговорност спрямо същото търговско дружество за ограничаване на безплатния достъп на гражданите до морски плажове „Русалка-бейби плаж“, „Русалка-централен“ и „Русалка-каяк“, както и по отношение поставянето на плажни принадлежности на неохраняеми морски плажове без право на това.

Миналата година след проверка по разпореждане на ВАП,  е установено същото ограничаване на правата на гражданите на свободен и безплатен достъп до морските плажовете в нарушение на  Закона за устройство на Черноморското крайбрежие,  посочва държавното обвинение.  На търговското дружество, което стопанисва плажовете е била  наложена имуществена санкция в размер на 5000 лв.

 

.

About De Fakto

Проверете също

В Женева България активно участва в дискусиите по международно спортно право

  Адв.Ивайло Дерменджиев коментира  въпроса за допустимостта на изкуствен интелект в  арбитражните производства В Женева …

В Перник откриха изложба „Пробуждане между редовете“ в подкрепа на пострадалите от домашно насилие

Важно е да изградим механизми за разпознаване на домашното насилие, а държавата да осъществява ефективна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen − six =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.