Последни новини
Home / Законът / Гешев обяви, че живее в държавен имот по препоръка на спецслужбите, не спомена резиденция Бояна

Гешев обяви, че живее в държавен имот по препоръка на спецслужбите, не спомена резиденция Бояна

Defakto.bg

Иван Гешев  живее в държавен имот по препоръка на  българските служби за сигурност, заяви самият той пред Нова Тв.   Повод за коментара му станаха въпросите на адвокат Николай Хаджигенов,  внесени в Министерски съвет и прокуратурата – дали е вярно ли е, че главният прокурор  живее в резиденция „Бояна„.

„Аз живея в държавен имот по препоръка на всички български служби за сигурност. Казвам – всички български служби за сигурност, включително и Националната служба за охрана. Семейството ми плаща наем на пазарни цени и мисля, че това е достатъчно. Под този храст няма да излезе заек“, каза Гешев. Той обаче избегна конкретен отговор и обяснение дали този имот е в резиденция „Бояна“.

На 24 август, в деня на Националното съвещание на прокурорите в Бояна,  адвокат Хаджигенов от името на  Отровно трио обяви серия от въпроси, свързани с местоживеенето на главния прокурор. Въпросите бяха:

Живее ли главният прокурор Иван Гешев в държавна резиденция „Бояна“?  По силата на каква нормативна уредба е разрешено обитанието му на Дом № 5″?  Имал ли е друг главен прокурор подобна привилегия? Извършен ли е ремонт на Дом № 5 и на каква стойност? Проведен ли е търг за ремонта и ако да – кой го е спечелил? Охраняван ли е Иван Гешев от служители на Бюрото за защита на свидетели на територия, която се охранява от Националната служба за охрана? От бюджета на прокуратурата ли е платен ремонт на Дом № 5?“

Интервюто на  главния прокурор даде частичен отговор на въпросите от организаторите на протестите.  Очаква се правителството да е по-изчерпателно  по темата и да убеди българските  данъкоплатците, че в храстите наистина няма скрито зайче.

Прокуратурата няма отношение към темата за нова контитуция и свикване на Велико Народно събрание, заяви още главният прокурор пред Нова тв.

About De Fakto

Проверете също

Съдът оправда протестъра Петър Кърджилов по обвинение за хулиганство през лятото на протестите от 2020 г.

Конфликтът  с фенка на Борисов не е престъпление Софийски районен съд  оправда протестъра Петър Кърджилов …

20 съдии и съдебни служители с остра декларация срещу идеята да бъде закрит районния съд в Каварна

  Двадесет съдии и служебни служители от Районен съд Каварна остро протестират срещу предложението на  …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.