Последни новини
Home / Законът / Гешев обяви, че живее в държавен имот по препоръка на спецслужбите, не спомена резиденция Бояна

Гешев обяви, че живее в държавен имот по препоръка на спецслужбите, не спомена резиденция Бояна

Defakto.bg

Иван Гешев  живее в държавен имот по препоръка на  българските служби за сигурност, заяви самият той пред Нова Тв.   Повод за коментара му станаха въпросите на адвокат Николай Хаджигенов,  внесени в Министерски съвет и прокуратурата – дали е вярно ли е, че главният прокурор  живее в резиденция “Бояна“.

“Аз живея в държавен имот по препоръка на всички български служби за сигурност. Казвам – всички български служби за сигурност, включително и Националната служба за охрана. Семейството ми плаща наем на пазарни цени и мисля, че това е достатъчно. Под този храст няма да излезе заек”, каза Гешев. Той обаче избегна конкретен отговор и обяснение дали този имот е в резиденция “Бояна”.

На 24 август, в деня на Националното съвещание на прокурорите в Бояна,  адвокат Хаджигенов от името на  Отровно трио обяви серия от въпроси, свързани с местоживеенето на главния прокурор. Въпросите бяха:

Живее ли главният прокурор Иван Гешев в държавна резиденция “Бояна”?  По силата на каква нормативна уредба е разрешено обитанието му на Дом № 5″?  Имал ли е друг главен прокурор подобна привилегия? Извършен ли е ремонт на Дом № 5 и на каква стойност? Проведен ли е търг за ремонта и ако да – кой го е спечелил? Охраняван ли е Иван Гешев от служители на Бюрото за защита на свидетели на територия, която се охранява от Националната служба за охрана? От бюджета на прокуратурата ли е платен ремонт на Дом № 5?”

Интервюто на  главния прокурор даде частичен отговор на въпросите от организаторите на протестите.  Очаква се правителството да е по-изчерпателно  по темата и да убеди българските  данъкоплатците, че в храстите наистина няма скрито зайче.

Прокуратурата няма отношение към темата за нова контитуция и свикване на Велико Народно събрание, заяви още главният прокурор пред Нова тв.

About De Fakto

Проверете също

Етичната комисия на СУ “Кл. Охридски”: Петър Илиев е плагиатствал значително от дисертацията на Наталия Киселова

Предстои процедура по отстраняването му  от Юридическия факултет на  Софийския университет Заключението на Етичната комисия …

БХК публикува тайните актове на главния прокурор

  Достъп до актовете правозащитниците получиха след два отказа на прокуратурата и три дела по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.