Последни новини
Home / Законът / Министър Емил Димитров: Оставката на Данаил Кирилов нямаше мотиви, Обединени патриоти може да не я приемат

Министър Емил Димитров: Оставката на Данаил Кирилов нямаше мотиви, Обединени патриоти може да не я приемат

Defakto.bg

„За мен оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов беше изненадваща. Аз го харесвам, бил ми е и председател на правната комисия“ – това обяви министърът на околната среда Емил Димитров (Ревизоро) пред БНТ. Добави: „Не съм разговарял с него (с Кирилов – б.р.), за да не го поставя в неудобно положение, ако не иска да ми каже нещо да не ми го казва“.

На въпрос дали коалиционите партньори на ГЕРБ от Обединени патриоти ще приемат тази оставка, Димитров-Ревизоро, каза: „Мисля, че няма да я приемем, защото оставката нямаше мотив“. Побърза обаче да уточни: „Но не мога да кажа, аз не съм политическо лице, аз съм „синя каска“, иначе съм квота на ВМРО“.

Въпросите бяха продиктувани от факта, че в съобщението на МС от онзи ден, обявило за оставката на правосъдния министър се заявяваше също, че Бойко Борисов ще реши дали да я приеме след обсъждане с коалиционните партньори. А, в крайна сметка, министерските оставки, както и назначения, се гласуват от парламента.

Емил Димитров, от своя страна, преди да бъде избран за екоминистър на мястото на Нено Димов, бе член на правната парламентарна комисия, макар че не е юрист. Той бе и сред вносителите на повече от спорни предложения за съдебната власт, като например изравняването на заплатите на членовете на ВСС с тези на „тримата големи“ в Темида, като сред аргументите му тогава бе, че „тези хора не могат да ходят по джапанки“!

Днес той обяви още: „За мен никой няма да плаче, за Дани Кирилов все някой ще се застъпи, той е много качествен човек. Жал ми е – не му дават да се изкаже, а всички да скачат срещу него“. За проекта за нова Конституция на ГЕРБ Димитров каза: „Ние даваме предложения, ВНС като се събере, то ще прецени дали да се промени един член, дали цялата Конституция. Дани Кирилов е направил това, което зависи от него – дал е текст“.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата ни е скъпа

  Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Наличието на ефективно и автономно функциониращата прокуратура е ключова …

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври, съобщи Европейската комисия. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 − 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.