Последни новини
Home / Законът / Излезе класирането в конкурса за 31 младши следователи, има един пълен отличник

Излезе класирането в конкурса за 31 младши следователи, има един пълен отличник

Defakto.bg

Излезе класирането в конкурса за 31 длъжности „младши следовател“, обявен от ВСС. Прегредът на резултатите показва, че в него има един пълен отличник, изкарал 6,00 както на писмения, така и на устния изпит. Той се казва Иван Аврамов и, очаквано, е класиран първи в надпреварата. Любопитното е, че далеч по-слаби са резултатите на отличника от държавните изпити, на които ебил оценен с 3,00.

В конкурса за младши следователи, очаквано, се включиха стотици претенденти, до устен изпит бяха допуснати 396 от тях, получили 4,50 на писмения.

Сега от ВСС съобщават на „победителите“:

„Уведомяваме Ви, че в 7-дневен срок от датата на публикуване на класирането следва да подадете лично или по пощата, в деловодството на администрацията на Висшия съдебен съвет декларация по чл. 19а от Закона за съдебната власт* на хартиен носител.

Задължението на кандидатите по чл. 186, ал. 2, изречение първо от ЗСВ касае класираните кандидати за младши следователи в рамките на обявените 31 конкурсни длъжности, както и същия брой от следващите кандидати по реда на класирането.

*Образецът на декларацията по чл. 19а от Закона за съдебната власт се намира на страницата на Висшия съдебен съвет в раздел „Важно”- Правила и образци на заявления – Декларация по чл. 19а, ал. 1 от ЗСВ за имотното състояние, произхода на средствата за придобиване на имущество и за наличието на частен интерес (pdfxls)“

About De Fakto

Проверете също

Похват: ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС искат прокуратурата да установи, чия собственост е руската църква

Сигнал до изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов за проверка и установяване на собствеността …

За пореден път ЕСПЧ осъди България за отнемане на активи без да е доказана връзка с извършено престъпление

Yordanov and Others v. Bulgaria(Applications nos. 265/17 and 26473/18),26 september 2023 За пореден път ЕСПЧ …

Един коментар

  1. Хубаво, че е отличник, но я погледнете държавните му изпити 3.00. Колко позната история, как стават отличници на конкурси, а иначе не са били такива ….Що ли?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 − eleven =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.