Последни новини
Home / Законът / Излезе класирането в конкурса за 31 младши следователи, има един пълен отличник

Излезе класирането в конкурса за 31 младши следователи, има един пълен отличник

Defakto.bg

Излезе класирането в конкурса за 31 длъжности “младши следовател”, обявен от ВСС. Прегредът на резултатите показва, че в него има един пълен отличник, изкарал 6,00 както на писмения, така и на устния изпит. Той се казва Иван Аврамов и, очаквано, е класиран първи в надпреварата. Любопитното е, че далеч по-слаби са резултатите на отличника от държавните изпити, на които ебил оценен с 3,00.

В конкурса за младши следователи, очаквано, се включиха стотици претенденти, до устен изпит бяха допуснати 396 от тях, получили 4,50 на писмения.

Сега от ВСС съобщават на “победителите”:

“Уведомяваме Ви, че в 7-дневен срок от датата на публикуване на класирането следва да подадете лично или по пощата, в деловодството на администрацията на Висшия съдебен съвет декларация по чл. 19а от Закона за съдебната власт* на хартиен носител.

Задължението на кандидатите по чл. 186, ал. 2, изречение първо от ЗСВ касае класираните кандидати за младши следователи в рамките на обявените 31 конкурсни длъжности, както и същия брой от следващите кандидати по реда на класирането.

*Образецът на декларацията по чл. 19а от Закона за съдебната власт се намира на страницата на Висшия съдебен съвет в раздел „Важно”- Правила и образци на заявления – Декларация по чл. 19а, ал. 1 от ЗСВ за имотното състояние, произхода на средствата за придобиване на имущество и за наличието на частен интерес (pdfxls)”

About De Fakto

Проверете също

Гаранция от 40 000 лева за граничен полицай, обвинен за подкуп, постанови Апелативният специализиран съд

Задържаният през юни по обвинение за участие в престъпен сговор за “смачкване” на разследвания за …

Очаквано: КС прекрати делото за комисията “Десислава Атанасова”, от която управляващите “навреме” се отказаха

Очаквано, КС единодушно прекрати делото за установяване на противоконституционност на решението на Народното събрание от …

Един коментар

  1. Хубаво, че е отличник, но я погледнете държавните му изпити 3.00. Колко позната история, как стават отличници на конкурси, а иначе не са били такива ….Що ли?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.