Последни новини
Home / Законът / Пленарно заседание на Народното събрание се провали

Пленарно заседание на Народното събрание се провали

Defakto.bg

Пленарно заседание на Народното събрание се провали заради липса на кворум. След наколко неуспешни опита,  депутатите се  разотидоха.  Не стана ясно  дали проблемът е в недостатъчния брой депутати, регистрираха се 119,  или технически неуредици със системата за регистрация. На няколко пъти на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева  призоваваше колегите си да се регистрират наново, но някои от тях  нервно сочеха към пултовете си в знак, че не успяват да сторят това.

По програма  парламентът на първо четене трябваше да  обсъди промени в Закона за личните документи.

Също и да се ратифицира Доброволното споразумение между Европейската комисия и нашата страна по SURE – Европейския инструмент за временна подкрепа след кризата с Covid-19. Общият бюджет е 100 милиарда евро. Финансовата помощ ще се отпуска под формата на заем до края на 2022 година. ЕК ще набира средства от финансовите пазари, за да ги предоставя на държавите-членки. С доброволното гаранционно споразумение в Република България ще поеме задължение при поискване да предоставя неотменими и безусловни гаранции в максимален размер от над 210 000 лева.

Трима министри трябваше да участват в парламентарния контрол от 11 ч. Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов щеше да отговаря на въпроси на БСП относно проблемите на хората със специфични заболявания и мерките, които министерството на здравеопазването ще предприеме за решаването им.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров щеше да отговори на въпрос относно осъществяването на временен и качествен контрол на водата в река Марица.

В парламентарния контрол трябваше да участва и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

 

About De Fakto

Проверете също

Мнозинството в парламента удължи на месец ваканцията на НС заради местните избори

Депутатите удължиха до 8 ноември времето, в което парламентът няма да заседава във връзка с …

Пет наказателни процедура срещу България обяви Европейската комисия

Европейската комисия представи в четвъртък  данни за хода на наказателните процедури срещу държавите от ЕС, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 + seven =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.