Последни новини
Home / Законът / Конкурсът за главен секретар на ВСС се раздвижи, изслушват единствения претендент

Конкурсът за главен секретар на ВСС се раздвижи, изслушват единствения претендент

Defakto.bg

Конкурсът за нов главен секретар на ВСС, обявен на 12 септември миналата година, се раздвижи. На 14 септември, тази година, ще се проведе събеседването с единствения допуснат кандидат – адвоката Тихомир Димитров, става ясно от обявление на Висшия съдебен съвет.

Вторият появил се претендент за главен секретар Йордан Дамбулев не е бил допуснат заради неудостоверен стаж. Първото изслушване, насрочено за 30 март тази година, бе отложено заради извънредното положение покрай коронавируса.

Длъжността е ключова за работата на ВСС, главният секретар ръководи работата на цялата администрация, която включително подготвя обявяването и провеждането на конкурси, работата по атестиранията, по изборите на административни ръководители и т.н.

ВСС е без титулярен главен секретар от юли 2019 г., когато бе гласувана оставката на Силвия Илиева. Междувременно първият и.ф. длъжността Николай Николов, шеф на правната дирекция, също напусна съвета, назначен бе втори изпълняващ функциите главен секретар – Васил Пеловски, главен експерт в отдела за обществени поръчки. Той продължава да е на поста.
Нещо повече – представляващият съвета Боян Магдалинчев бе обявил, че много трудно е намерил човек, който да се съгласен временно да поеме отговорната длъжност. А в началото на годината Атанаска Дишева изнесе данни, че от началото на мандата на този състав през октомври 2017 г. поне 40 служители са напуснали администрацията на ВСС.

About De Fakto

Проверете също

След окончателното “Невинни!” съдии искат обезщетения от ВСС

Двама бивши председатели на Военноапелативния съд – Веселин Пенгезов и Петър Петков (на снимката) са …

Румен Радев: Борисов, който не се трогна за битите български протестиращи, тръгна да “освобождава” други народи

“Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.