Последни новини
Home / Законът / Конкурсът за главен секретар на ВСС се раздвижи, изслушват единствения претендент

Конкурсът за главен секретар на ВСС се раздвижи, изслушват единствения претендент

Defakto.bg

Конкурсът за нов главен секретар на ВСС, обявен на 12 септември миналата година, се раздвижи. На 14 септември, тази година, ще се проведе събеседването с единствения допуснат кандидат – адвоката Тихомир Димитров, става ясно от обявление на Висшия съдебен съвет.

Вторият появил се претендент за главен секретар Йордан Дамбулев не е бил допуснат заради неудостоверен стаж. Първото изслушване, насрочено за 30 март тази година, бе отложено заради извънредното положение покрай коронавируса.

Длъжността е ключова за работата на ВСС, главният секретар ръководи работата на цялата администрация, която включително подготвя обявяването и провеждането на конкурси, работата по атестиранията, по изборите на административни ръководители и т.н.

ВСС е без титулярен главен секретар от юли 2019 г., когато бе гласувана оставката на Силвия Илиева. Междувременно първият и.ф. длъжността Николай Николов, шеф на правната дирекция, също напусна съвета, назначен бе втори изпълняващ функциите главен секретар – Васил Пеловски, главен експерт в отдела за обществени поръчки. Той продължава да е на поста.
Нещо повече – представляващият съвета Боян Магдалинчев бе обявил, че много трудно е намерил човек, който да се съгласен временно да поеме отговорната длъжност. А в началото на годината Атанаска Дишева изнесе данни, че от началото на мандата на този състав през октомври 2017 г. поне 40 служители са напуснали администрацията на ВСС.

About De Fakto

Проверете също

Министър Зарков: Не отива на онзи, който държи Наказателния кодекс в ръцете си да се оплаква от „завладяна“ държава

„Философията на законопроектите, тяхната основна цел и начинът, по който я постигат, остават същите, като …

Адв. Ивайло Дерменджиев за гласуваното недоверие от Общото събрание на адвокатите, за медиацията, правната помощ и ЕПЕП

На 25 февруари, след продължителни дебати, недоволства  и още по-конкретни искания, Общото събрание на адвокатите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.