Последни новини
Home / Законът / Конкурсът за главен секретар на ВСС се раздвижи, изслушват единствения претендент

Конкурсът за главен секретар на ВСС се раздвижи, изслушват единствения претендент

Defakto.bg

Конкурсът за нов главен секретар на ВСС, обявен на 12 септември миналата година, се раздвижи. На 14 септември, тази година, ще се проведе събеседването с единствения допуснат кандидат – адвоката Тихомир Димитров, става ясно от обявление на Висшия съдебен съвет.

Вторият появил се претендент за главен секретар Йордан Дамбулев не е бил допуснат заради неудостоверен стаж. Първото изслушване, насрочено за 30 март тази година, бе отложено заради извънредното положение покрай коронавируса.

Длъжността е ключова за работата на ВСС, главният секретар ръководи работата на цялата администрация, която включително подготвя обявяването и провеждането на конкурси, работата по атестиранията, по изборите на административни ръководители и т.н.

ВСС е без титулярен главен секретар от юли 2019 г., когато бе гласувана оставката на Силвия Илиева. Междувременно първият и.ф. длъжността Николай Николов, шеф на правната дирекция, също напусна съвета, назначен бе втори изпълняващ функциите главен секретар – Васил Пеловски, главен експерт в отдела за обществени поръчки. Той продължава да е на поста.
Нещо повече – представляващият съвета Боян Магдалинчев бе обявил, че много трудно е намерил човек, който да се съгласен временно да поеме отговорната длъжност. А в началото на годината Атанаска Дишева изнесе данни, че от началото на мандата на този състав през октомври 2017 г. поне 40 служители са напуснали администрацията на ВСС.

About De Fakto

Проверете също

Антон Станков: След решението за мандатите, съдиите Гроздан Илиев и Анастас Анастасов трябва да се върнат автоматично в КС

„Конституционният съд си вкара страхотен автогол, защото се опита да компенсира липсата на политическа воля за …

Обвиниха Димитър Любенов в умишлено причиняване на смърт на Околовръстното, а не по непредпазливост

Софийска градска прокуратура измени обвинението на Димитър Любенов, привлечен към наказателна отговорност за пътнотранспортното произшествие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.