Последни новини
Home / Законът / Специализираният съд прекрати делото срещу Панайот Рейзи, върна го на прокуратурата

Специализираният съд прекрати делото срещу Панайот Рейзи, върна го на прокуратурата

Defakto.bg

Специализираният съд прекрати делото срещу дългогодишния кмет на Созопол Панайот Рейзи и го върна на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения, включително уточняване на факти и обстоятелства от обвинителния акт.

Рейзи е обвинен по чл. 203 от НК за присвояването на над 2 милиона лева от фалшиви ремонти. Парите са били отпуснати от общината за ремонти на детска градина, улици, предотвратяване на последиците от наводненията през септември 2014 г. Според прокуратурата ремонтите е трябвало да бъдат извършени между август 2014 г. и март 2017 г., били са възлагани на 14 дружества, представлявани от петима души (социално слаби граждани), които при разпити са заявили, че ниога не са правили ремонти. Но парите са били пратени, постъпвали са в сметка, а оттам, според обвинението са отивали при бившия кмет, бившия главен счетодовител на общината Златна Мусева и още трима. Обвинения за присвояване са повдигнати и на тях.

Разследването започна през 2019 г. по сигнал на строителна фирма, а съдът отстрани Рейзи от длъжност. Той пък напусна ръководството на ГЕРБ в града.

Днес пред специализирания съд защитата настоя делото да бъде върнато на фазата на досъдебното производство, тъй като не е изяснено личното участие на всеки от обвиняемите в твърдените престъпления.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела …

А.Василев и Т. Йорданов по взаимно съгласие спряха делото за клевета, заведено за 250 хил. лв., от първия срещу втория

По взаимно съгласие бившият финансов министър Асен Василев ( „Продължаваме промяната“) и Тошко Йорданов, зам.-председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.