Последни новини
Home / Законът / СГС отмени и двата „стари“ ареста на протестиращи, освободи шестима без мярка за неотклонение (допълнена)

СГС отмени и двата „стари“ ареста на протестиращи, освободи шестима без мярка за неотклонение (допълнена)

Defakto.bg

Полицай твърди, че видял 7 души на различни улици по едно и също време да безчинстват, съдът го прати на прокурор

Нито един от задържаните по време на  „Великото народно въстание“ на 2 септември, няма да остане в килията. Това стана ясно, след като днес Софийският градски съд окончателно отмени и двете постановени „задържания под стража“ за протестиращи.
От общо 7 искания на прокуратурата за най-тежката мярка за неотклонение, първата инстанция Софийският районен съд бе уважил две. Петима бяха освободени, двама от тях без мярка.
Днес СГС разгледа жалбите на протестиращи, любопитното е, че нямаше нито един протест от прокуратурата. Наби се на очи и друг странен факт – по различните дела един и същи полицай Христо Шоколаров е свидетелствал как по едно и също време бил видял седем души на две различни места да безчинстват. СГС тотално отхвърли неговите показания като недостоверни. А съдия Андрей Ангелов изпрати материалите на Софийската районна прокуратура за преценка дали въпросният служител на реда не е извършил престъпление срещу правосъдието. 
В крайна сметка окончателно бяха отменени задържанията за Александър Иванов, освободен срещу 500 лева гаранция, както и на Димитър Тодоров – той остава без мярка за неотклонение.
„Подписка“ става мярката за неотклонение на Йордан Тумбарков (с определена парична гаранция 500 лв. от СРС), както и на Евгений Иванов (с определена гаранция от 600 лв. от СРС).
Освободени без никаква мярка, освен Димитър Тодоров, са Марио Николов, Кристиан Ангелов, Мартин Аксентиев, Никола Владимиров, Любомир Аксентиев.

About De Fakto

Проверете също

ВАС върна частично случаят „Жоси“ за разглеждане от ВСС, ограничи „Йончева и „Баневи“ до избора на Гешев за гл. прокурор

  Частично Върховният административен съд върна за разглеждане на ВСС казуса „Жоси“и  отхвърли като неоснователни …

Организация на прокурорите изразява изненада и тревога от закриването на спецправосъдието у нас

В специална декларация, Постоянната конференция на прокурорите, занимаващи се с организирана корупция и престъпност, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.