Последни новини
Home / Законът / Тръгва втори конкурс за шеф на Специализираната прокуратура

Тръгва втори конкурс за шеф на Специализираната прокуратура

Defakto.bg

Прокурорската колегия обяви нов, втори поред конкурс за административен ръководител на Специализираната прокуратура.

Постът начело на прокуратурата, която вече води всички гръмки дела, е вакантен от 13 май, след изненадващата оставка на Димитър Франтишек Петров. Той вече е кандидат за ръководител на Апелативната специализирана прокуратура.

Първият обявен конкурс за шеф на спецпрокуратурата обаче приключи безславно в края на юни, след като не се появи нито един кандидат.

Междувременно в момента тя се управлява от трети поред и.ф. – Валентина Маджарова. Дотук се стигна, след като първият назначен временен началник на 13 май Ангел Илиев от ВАП, на 24 юни бе заменен с бивишя градски прокурор на София Христо Динев. Динев пък неочаквано напусна системата с оставка в края на юли.

Любомир Петров е новият стар апелативен прокурор на Бургас

Любомир Петров

Единодушно, Прокурорската колегия избра Любомир Петров за втори мандат начело на Апелативната прокуратура в Бургас. Той бе единствен претендент.

От ВСС съобщават:

„Прокурор Петров притежава над 30 години юридически стаж, като е заемал длъжностите „младши прокурор“, „прокурор“ и „административен ръководител – районен прокурор“ в Районна прокуратура – Поморие. В периода от 01.12.1998 г. до 30.11.2004 г. е „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Бургас, след което заема длъжността „заместник административен ръководител“ на Апелативна прокуратура – Бургас, в периода от 02.12.2009 г. до 10.12.2014 г. е прокурор в Апелативна прокуратура – Бургас, като е избран за „административен ръководител – апелативен прокурор“, а на 04.12.2019 г. е определен за изпълняващ функциите „административен ръководител – апелативен прокурор“ на Апелативна прокуратура – Бургас, , до настоящия момент.

Според концепцията си за стратегическо управление на Апелативна прокуратура – Бургас, прокурор Петров аргументира личната си мотивация с отличните резултати от първия му мандат, които смята да надгради и през втория.

Подкрепа за кандидатурата му за втори мандат заявиха Иван Гешев – Главен прокурор на Република България, Калина Чапкънова и Георги Кузманов – членове на ВСС“.

About De Fakto

Проверете също

Първи осъден за търговия с гласове, 440 преписки и 56 производства за нарушения на политическите права

57-годишен мъж от плевенското село Ставерци е първият осъден за купуване на гласове за предстоящите …

Антон Станков: След решението за мандатите, съдиите Гроздан Илиев и Анастас Анастасов трябва да се върнат автоматично в КС

„Конституционният съд си вкара страхотен автогол, защото се опита да компенсира липсата на политическа воля за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.