Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата е против предсрочното освобождаване на един от “Наглите”

Прокуратурата е против предсрочното освобождаване на един от “Наглите”

Defakto.bg

 

В открито съдебно заседание, състав на Софийския апелативен съд е разгледал жалбата на защитата на Ивайло Евтимов, който изтърпява общо наказание от осемнадесет години „лишаване от свобода“ за  отвличания, грабеж, участие в организирана престъпна група, съобщи държавното обвинение.

С жалбата се оспорва определението на първоинстанционния съд, с което е оставена без уважение молбата на осъдения за предсрочно условно освобождаване от остатъка на наложеното му общо наказание „лишаване от свобода“.

По искане на защитата са били допуснати разпити на служители от затворническото общежитие.

В хода на заседанието прокурорът от Софийската апелативна прокуратура е заявил категорично несъгласие за предсрочно условно освобождаване на осъдения И.Е. Изтърпяваното от него наказание е за извършени от него тежки умишлени престъпления срещу личността с висока степен на обществена опасност. Въпреки че към настоящия момент осъденият е изтърпял две трети от наказанието, позицията на държавното обвинение е че не са налице достатъчно убедителни доказателства за поправянето на Е. в затвора.

Такова е и становището на представителя на началника на пенитенциарното заведение.

Решениеот на съда е предстоящо.

Групата на „Наглите“ действаше от 2007 до края на 2009 г., когато бяха арестувани 28 души след  разследване на серия от отвличания. Сред жертвите са бизнесмените Киро Киров, Ангел Бончев и съпругата му Камелия, Борислав Атанасов, Вилхелм Краус, детето Джорджо Марков, синът на Румен Гунински. По време на плена им  някои от тях останаха без уши и пръсти.

 

About De Fakto

Проверете също

ВАС остави без разглеждане жалбата на партията на Божков срещу черния списък по “Магнитски”

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на политическа партия „Гражданска платформа Българско лято” срещу …

И Апелативният специализиран съд осъди Румен Овчаров за мини “Бобов дол” условно, но отхвърли гражданските искове (обновена)

Апелативният специализиран съд също осъди, условно, Румен Овчаров за умишлена безстопанственост заради “Мини Бобов дол”. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.