Последни новини
Home / Законът / Румен Радев: Ако правителството получи индулгенция за корупцията, следващите ще продължат порочния модел

Румен Радев: Ако правителството получи индулгенция за корупцията, следващите ще продължат порочния модел

Defakto.bg

Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог

Трябва да се подхожда с ясни и безкомпромисни критерии към всичко, което уронва националната сигурност

Трябва да има ясна информация в какво се състои този шпионски скандал. Както трябва да има и ясен отговор на публикациите в „Шпигел“, където има сериозни обвинения, че държавното управление на България се е поставило в услуга на управлението на чужда държава“,

Няма смисъл да ни тикат към постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване за шкафчета, за начин на порочно управление, за корупция и за записи. Трябва да се сложи край на индулгенцията. Това заяви президентът Румен Радев в авиобаза „Граф Игнатиево“ в отговор на журналистически въпрос  дали има възможност да води диалог с Министерския съвет.

Президентът отново подчерта, че за да се случи това, то диалогът трябва да бъде поставен на здрава основа, което означава разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в държавата. „Ако не направим това, каквото и управление да дойде оттук-нататък, то ще продължава по този порочен модел и със самочувствието, че ще има индулгенция за всичко“, каза държавният глава.

Той отново заяви, че не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог.

Време е първо премиерът да се яви на работното си място и оттам да прави изявления“, заяви президентът в отговор на въпрос за днешния коментар на министър-председателя, направен при инспекция на пътен участък.

По думите на Румен Радев, скечовете, които играе Бойко Борисов, и изказванията му вече нямат значение, защото легитимността е загубена и е време да бъде изяснена истината.

Попитан за обявяването на двама руски дипломати за „персона нон грата“ у нас заради разследване за разузнавателна дейност, президентът Радев посочи, че върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са абсолютен приоритет и с това не може да има никакъв компромис. „Надявам се и службите, и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и обективни доказателства, за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия, защото винаги има и такива“, допълни държавният глава. Румен Радев призова да се подхожда с много ясни, безкомпромисни критерии към всичко, което уронва националната сигурност.

Трябва да има ясна информация в какво се състои този шпионски скандал. Както трябва да има и ясен отговор на публикациите в „Шпигел“, където има сериозни обвинения, че държавното управление на България се е поставило в услуга на управлението на чужда държава“, допълни президентът.

About De Fakto

Проверете също

Биляна Гяурова: Съдиите дадоха сигнал на следващото НС да отзове своите представители във ВСС

Бойкотът на съдиите е  звучен шамар в лицето на сегашния състав на Съвета “Сигналът към …

Агенция по вписванията участва в плана за възстановяване с искане за финансиране от 60 млн. лв.

  Агенция по вписванията участва в плана за възстановяване с искане за финансиране над 60 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.