Последни новини
Home / Законът / Одобрените кандидати за младши съдии, прокурори и следователи писмено заявяват желание за назначения

Одобрените кандидати за младши съдии, прокурори и следователи писмено заявяват желание за назначения

Defakto.bg

Спечелилите конкурсите за младши съдии, прокурори и следователи юристи трябва писмено да заявят желанието си за назначаване на 2 ноември в сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Това съобщават от Висшия съдебен съвет.

Преди това, на свои заседания идната седмица двете колегии на ВСС – съдийската и прокурорската, трябва да одобрят списъка на класираните кандидати. Местата за младши съдии в окръжните съдилища са 29, за младши прокурори – 35, за младши следователи – 31.

Съобщението на ВСС:

“Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на 29.09.2020г. (вторник) и Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на 30.09.2020г. (сряда) предстои да одобрят, на основание чл. 186, ал. 4 от ЗСВ, кандидатите за младши съдии, младши прокурори и младши следователи в рамките на обявените конкурсни длъжности, както и същия брой от следващите кандидати по реда на класиранията.

Одобрените кандидати ще бъдат поканени на 02.10.2020 г. (петък) в Университета по архитектура, строителство и геодезия, Аула „Максима“, бул. „Христо Смирненски“ № 1, гр. София от 14:00 ч. да заявят лично или чрез упълномощен представител писмено желанието си за назначаване на длъжностите „младши съдия“, „младши прокурор“ и „младши следовател“ пред съответната колегия на ВСС, по поредността съобразно бала по чл. 186, ал. 1 от ЗСВ.

Допълнителна информация ще бъде публикувана на интернет страницата на Висшия съдебен съвет, в раздел ВАЖНО/Конкурсни процедури/Конкурси за младши съдии, младши прокурори и младши следователи”.

 

About De Fakto

Проверете също

Формално и без мотиви ВСС подкрепи пред КС искането на Гешев срещу изслушването му в парламента

Формално и без аргументи Висшият съдебен съвет изпрати становище до КС, в което подкрепя позицията …

Съдии от ВКС и министър Янаки Стоилов обсъдиха проблемите с работата на ЕИСС и тромавата процедура за конкурсите

В Съдебната палата в София и. ф. председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Дария Проданова …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.