Последни новини
Home / Законът / Предявяват на Сидеров материалите по три обвинения, след призива за масово излизане по Великден

Предявяват на Сидеров материалите по три обвинения, след призива за масово излизане по Великден

Defakto.bg

Разследващите предявяват на Волен Сидеров събраните материали по три обвинения срещу него, повдигнати след призива му за масово излизане по Великден, когато имаше извънредно положение и строги противоепидемични мерки. Лидерът на “Атака” и настоящ общински съветник се яви по призовка в Трето РПУ.

Всички обвинения са от април. Първото е за подбуждане на нарушаване на мерките срещу пандемията в условията на извънредно положение, останалите две – за отправяне на закани и заплахи спрямо разследващите. По тях Сидеров бе обявен и за общодържавно издирване, след като си бе тръгнал, без да получи постановление, после се яви сам, изкара 24 часа в ареста и бе освободен срещу парична гаранция, общият размер на която по трите обвинения бе 100 000 лева.

В края на април съдия Николай Урумов от Софийския районен съд обяви първия кръг обвинения – за подбуждане към неспазване на мерките и препятстване на длъжностни лица да изпълнят задълженията си, за несъставомерни и отмени наложената по тях гаранция от 50 000 лева.

Пред журналисти днес Сидеров заяви, че не разбира за какво е обвинен. „Оказа се, че това било престъпление. На 15 април бях задържан за 24 часа в ареста на това полицейско управление без конкретна причина и в нарушение на Конституцията, която казва много ясно, че никой не може да бъде преследван и задържан за неговите възгледи или изразени мнения“, обяви той.

 

 

About De Fakto

Проверете също

И Иван Гешев е наредил проверка на затворите

Освен министъра на правосъдието, и главният прокурор Иван Гешев е разпоредил проверки в затворите и …

Днес е Международен ден на справедливия процес

За първи път днес 14 юни се чества като Международен ден на справедливия процес в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.