Последни новини
Home / Законът / Красимир Георгиев получи втори мандат начело на ОС-Стара Загора

Красимир Георгиев получи втори мандат начело на ОС-Стара Загора

Defakto.bg

Бе лаконичен за отговорността на главния прокурор

Единодушно, Съдийската колегия на ВСС преизбра Красимир Георгиев за председател на Окръжен съд – Сттара Загора за нови пет години.

Той е съдия от 1997 г., започнал е като младши, после е работил в районния съд в града, бил му е и зам.-председател. В ОС е от 2010 г., избран за първи мандат председател през 2014 г. Сег бе единствен кандидат, подкрепен от Общото събрание.  На въпрос за прекрояването на съдебната карта отговори, че за това евентуално може да се мисли само след задълбочен анализ по региони.

Атанаска Дишева гопопитта какво мисли за отговорността на главния прокурор и нуждата от изрична нормативна уредба, като сепозова на факта, че такъв въпрос на кандидата вече е бил зададен от БИПИ. А той се е позовал на решението на Конституционния съд по темата и е обявил, че в този смисъл не смята, че е нужна изрична уредба.

На въпроса на Дшева днес Красимир Георгиев отвърна: „Като магистрат съм длъжен да изпълнявам решенията на КС“.

Боряна Димитрова каза, че ще го подкрепи. Включително и защото „отговорът на последния въпрос показа, че този човек е истински съдия и добре би защитавал интереса на правосъдието и колегите си“.

Атанаска Дишева също заяви подкрепа. Като подчерта: „Но не трябва да се остава с убеждението, че не е истински съдия този, който си позволи да говори за отговорността на главния прокурор – проблем, констатиран от ЕСПЧ преди 10 години. Да не си крием главите и да не стимулираме съдиите да се страхуват да говорят по този проблем“.

Даниела Марчева изрази недоумение защо изобщо е изникнала тази тема днес и обяви, че не й е известно някой да е карал съдиите да се страхуват от мнения по темата.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

За мен е привилегия да пристъсвам на Общото събание на адвокатите в България – това …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.