Последни новини
Home / Законът / Лични почетни знаци, грамоти и награди за трима съдии на изпроводяк

Лични почетни знаци, грамоти и награди за трима съдии на изпроводяк

Defakto.bg

С лични почетни знаци, грамоти и парични награди от по 1000 лева от системата заради пенсиониране ще си тръгнат трима съдии. Решенията за отличията и за освобождаването бяха гласувани от Съдийската колегия на ВСС.

С почетен знак първа степен – златен се пенсионира Наталия Марчева от Върховния административен съд, която бе и председател на отделение. Последното шумно дело с нейно участие бе това за избора на Алексей Трифонов като председател на СГС – жалбата бе отхвърлена, съмненията за българското гражданство на магистрата също.  На заседанието на колегията днес се чуха много похвали за прецизността, професионализма, опита на съдия Марчева, включитено от председателя на ВАС Георги Чолаков и от представляващия ВСС Боян Магдалинчев.

Служебна благодарност и грамота, плюс парична награда от 1000 лева получават на изпроводяк Татяна Съдеба от Окръжен съд – Велико Търново и Иван Иванов от Окръжен съд – Ямбол.

About De Fakto

Проверете също

Съдът в Люксембург ще решава дали незрящо лице може да бъде съдебен заседател по наказателни дела

Очакват се  решения  по преюдициални запитвания на Върховния административен съд и на Специализирания наказателен съд. …

Предстоящо: Съдът на ЕС ще се произнесе по питане на Апелативен съд Варна за конфискация на средства от престъпна дейност

  В четвъртък,  21 октомври,  Съдът на ЕС ще се произнесе по съединени дела C-845/19 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.