Последни новини
Home / Законът / След среща с прокурори в Хасково, Гешев изпратен от протестиращи с викове “Оставка” и “Гешев е позор”

След среща с прокурори в Хасково, Гешев изпратен от протестиращи с викове “Оставка” и “Гешев е позор”

Defakto.bg
Прокурори от Окръжна и Районна прокуратура – Хасково

Главният  прокурор  Иван Гешев  проведе среща с  магистратите от Окръжна и Районна прокуратура – Хасково, съобщиха от прокуратурата. Тя е от поредните с  прокурори от петте апелативни района на страната.  Обсъждани са  изпълнението на приоритетите на прокуратурата, ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност, борбата с корупцията и условията на работа на магистратите.  В съобщението нямаше информация за събитията, последвали прокурорското съвещаване.

След срещата, пред  Съдебната палата в Хасково главният прокурор бе посрещнат от протестиращи с възгласи  “Оставка” и “Гешев е позор”.   Той отказа да отговаря на въпросите на журналистите,  с аргумента, че е бил там “на работно посещение”.  Гешев не  отговори и на въпроса на един от протестиращите кога прокуратурата ще потърси отговорност за това, че държавата не е по-търсила по-рано невнесените от хазартните фирми на Васил Божков 700 милиона лева данъци.

Главният прокурор с характерна усмивка се направи, че не забелязва питащия гражданин, който настойчиво зададе  няколко пъти въпроса си.

Гешев  подкани протестиращите  да дойдат “да се снимат”  и да изразяват чувствата си “по-високо”. Не се спря да разговаря с гражданите, както обикновено прави,  а  се качи в автомобила си и “отпраши с мръсна газ”, коментира Xnews, заснел ситуацията.

About De Fakto

Проверете също

Зам.главният прокурор Красимира Филипова е провела видеоконферентна среща с европейския гл. прокурор Лаура Кьовеши

Зам.главният прокурор Красимира Филипова, е  имала  видеоконферентна среща  с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, съобшщи …

На първа инстанция: Десетима осъдени за група за грабежи и наркотрафик

Осем ефективни и две условни присъди е постановил Специализираният съд по дело срещу организирана престъпна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.