Последни новини
Home / Законът / След среща с прокурори в Хасково, Гешев изпратен от протестиращи с викове „Оставка“ и „Гешев е позор“

След среща с прокурори в Хасково, Гешев изпратен от протестиращи с викове „Оставка“ и „Гешев е позор“

Defakto.bg
Прокурори от Окръжна и Районна прокуратура – Хасково

Главният  прокурор  Иван Гешев  проведе среща с  магистратите от Окръжна и Районна прокуратура – Хасково, съобщиха от прокуратурата. Тя е от поредните с  прокурори от петте апелативни района на страната.  Обсъждани са  изпълнението на приоритетите на прокуратурата, ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност, борбата с корупцията и условията на работа на магистратите.  В съобщението нямаше информация за събитията, последвали прокурорското съвещаване.

След срещата, пред  Съдебната палата в Хасково главният прокурор бе посрещнат от протестиращи с възгласи  „Оставка“ и „Гешев е позор“.   Той отказа да отговаря на въпросите на журналистите,  с аргумента, че е бил там „на работно посещение“.  Гешев не  отговори и на въпроса на един от протестиращите кога прокуратурата ще потърси отговорност за това, че държавата не е по-търсила по-рано невнесените от хазартните фирми на Васил Божков 700 милиона лева данъци.

Главният прокурор с характерна усмивка се направи, че не забелязва питащия гражданин, който настойчиво зададе  няколко пъти въпроса си.

Гешев  подкани протестиращите  да дойдат „да се снимат“  и да изразяват чувствата си „по-високо“. Не се спря да разговаря с гражданите, както обикновено прави,  а  се качи в автомобила си и „отпраши с мръсна газ“, коментира Xnews, заснел ситуацията.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Галина Захарова, председател на ВКС: Няма как да се оправдаваме, че не сме знаели за случващото се в съдебната система

Мрежите за влияние трябва да се разследват едновременно Работата на прокуратурата е засенчена от съмнения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.