Последни новини
Home / Законът / Допълнителни часове за кандидати за гражданство през октомври дават от Министерство на правосъдието

Допълнителни часове за кандидати за гражданство през октомври дават от Министерство на правосъдието

Defakto.bg

Компенсират забавяния заради извънредното положение и епидемичната обстановка

Министерство на правосъдието създаде опция за скъсяване на сроковете по изчакване на реда за подаване на молби и провеждане на интервюта за промяна на гражданство, чрез осигуряване на допълнителни часове в автоматизираната информационна система на дирекция „Българско гражданство“.  Това съобщават от ведомството.

От опцията обаче могат да се ползват само кандидатите, които вече имат потвърдена електронна резервация за записан ден и час, като в периода от 1 октомври 2020 г. до 31 октомври 2020 г. те ще могат да влязат в системата и да изберат по-близка дата или да запазят настоящата си резервация.

Изборът на по-ранна дата и час за подаване на молба и провеждане на интервю може да бъде направен само веднъж в рамките на посочения едномесечен срок.

След 31 октомври възможността за извършване на каквито и да било промени по текущите електронни резервации ще бъде преустановена и всички допълнителни часове ще могат да се използват от хора, които до момента нямат направена електронна резервация за подаване на молба за промяна на гражданството и провеждане на интервю.

За подробностите по процедурата ще бъде уведомен всеки с активна резервация на посочения от него e-mail адрес.

Мерките за реорганизация на процедурата се вземат, след като в последните месеци много от кандидатите за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство са били възпрепятствани да се явят в министерството за подаване на документи и провеждане на интервю, поради обявеното извънредно положение и обявената впоследствие извънредна епидемична обстановка във връзка с разпространението на COVID-19. Те са били принудени да си запишат нови дати и часове, което е довело до запълването на графика за подаване на документи и провеждане на интервю за продължителен период от време.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Мнозинството в парламента удължи на месец ваканцията на НС заради местните избори

Депутатите удължиха до 8 ноември времето, в което парламентът няма да заседава във връзка с …

Пет наказателни процедура срещу България обяви Европейската комисия

Европейската комисия представи в четвъртък  данни за хода на наказателните процедури срещу държавите от ЕС, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − ten =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.