Последни новини
Home / Законът / Тръгват студентски стажове по инициатива „Академия Антикорупция“

Тръгват студентски стажове по инициатива „Академия Антикорупция“

Defakto.bg

Старт на стажантска програма по инициативата „Академия Антикорупция“ е обявен днес след подписване на споразумение между няколко институции.

Споразумението е между председателя на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Борис Ячев, председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Сотир Цацаров, Омбудсмана Диана Ковачева и ректора на Университета за национално и световно стопанство проф. Димитър Димитров (четиримата на снимката). За това информираха от КПКОНПИ.

Студенти от УНСС по специалностите „Право“, „Икономика“, „Администрация и управление“, „Социология“ и „Политически науки“, завършили поне втори курс, могат да участват в стажантската програма след предварителен подбор в университета. Подборът се извършва въз основа на техния успех, мотивация и резултатите от тест за придобитите знания и умения. Стажът във всяка от администрациите – на парламентарната комисия, на КПКОНПИ и на Омбудсмана – ще бъде в рамките на 10 работни дни, на ротационен принцип, съобразен с Академичния календар на УНСС.

Провеждането на стажантската програма цели запознаване на студентите с дейността и функциите на институциите, осигуряване на възможности за професионално ориентиране, както и придобиване на практически опит, знания и умения, които да допълват обучението в университета. Предвижда се стажът на първата група студенти да започне на 1 ноември 2020 г.

А инициативата е в рамките на подписания на 23 юни  Меморандум за сътрудничество по инициативата „Академия Антикорупция“, която включва взаимодействие в различни области между парламентарната комисия, КПКОНПИ, Омбудсмана и УНСС – практически обучения, общи изследователски проекти, организиране на публични лекции и др.

 

 

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Гешев за отстраняването си: Работя за българските граждани, а не за българските политици, които са вредни

С кворум от 19 души беше открито заседанието на ВСС по искането  на  проф. Янаки …

Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев, мъжът предизвикал катастрофа и отнел живота на две жени

Георги Семерджиев, мъжът, който на 5 юли вечерта предизвика тежка катастрофа в София и отне …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.