Последни новини
Home / Законът / И Съюзът на съдиите пита за възнагражденията на кадровици по проекта за ЕИСС

И Съюзът на съдиите пита за възнагражденията на кадровици по проекта за ЕИСС

Defakto.bg

Три въпроса за изхарченото по европроекта за Единната информационна система (ЕИСС) и получените възнаграждения от съдебни кадровици са отправили и от Съюза на съдиите. Заявлението за достъп до обществена информация е подписано от изпълнителния секретар Даниела Мавродиева (съдия от ВАС).

Съобщението за инициативата идва ден, след като Де факто публикува отговорите на ВСС по същата тема, които получихме по наше запитване. Специално за конкретните възнаграждения на ръководителя на проекта и неговите координатори информация не бе предоставена – трябвало съгласието на засегнатите, а то не е дадено. Единствен възнагражденитетто си обяви координаторът „IT внедряване и фунционалности на ЕИСС и СИСМА“ Георги Бончев, който не е член на ВСС. В половинчатите отговори на ВСС до нас се заявяваше, че договорените средства за изпълнение на европроекта за единната система към края на август са били 1 419 320,40 лева, а изплатените средства на екипа са 142 122,54 лева – от ноември 2017 г. до края на август тази година.

Ето каво питат сега от Съюза на съдиите:

ЗАЯВЛЕНИЕ

за достъп до обществена информация

Уважаеми дами и господа,

На основание чл.24 и следващите от Закона за достъп до обществена информация, моля да ни бъде предоставен достъп до следната обществена информация, свързана с изпълнението на проекта за въвеждане на нова Единна информационна система на съдилищата (ЕИСС):

  1. Какви финансови средства са били отпуснати по този проект и как са били разходвани, респ. се предвижда да бъдат разходвани по пера?
  2. Какви възнаграждения са били изплатени, респ. е предвидено да бъдат изплатени на членове на ВСС за участие в проекта до приключването му, и на какви позиции те са участвали/ участват в проекта: като експерти, ръководители, други?
  3. Участвали ли са в разработването на заданието към фирмата, изработила технически ЕИСС, юристи, които не са членове на ВСС? Ако са участвали, какви средства са получили, респ. предстои да получат за това, каква професия упражняват, респ. длъжност заемат, и кои са те?

 

 

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата ни е скъпа

  Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Наличието на ефективно и автономно функциониращата прокуратура е ключова …

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври, съобщи Европейската комисия. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two + 7 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.