Последни новини
Home / Законът / Радан Кънев в ЕП: Отричането на истината не е избор. Това е съучастие, когато върховенството на закона е потъпкано

Радан Кънев в ЕП: Отричането на истината не е избор. Това е съучастие, когато върховенството на закона е потъпкано

Defakto.bg

Писменото изказване на Радан Кънев,  на когото ръководството на ЕНП не позволи  устно да изкаже мнение  в дебата за върховенството на правото в България.

Г-н Председател,

Скъпи колеги,

Тъй като не получих думата в този дебат, се обръщам към вас съгласно член 171 (11) от нашия правилник. Обръщам се специално към колегите си от ЕНП, за да обмислят внимателно ситуацията в България и значението на дебата, не само за българските граждани и европейските данъкоплатци, но и за бъдещето на ЕС.

Този дебат може лесно да се превърне в предизборна партизанщина. За да избегнем този риск, ви призовавам да се съсредоточим върху истинския проблем и да го разгледаме в контекста на другите два големи дебата, които провеждаме днес – относно Механизма за върховенство на закона и Клаузата за условност (обвързването на европейските средства с принципите на правовата държава).

Проблемът е прост, но също така е много сериозен: мафията е превзела съдебната власт и медиите в държава-членка. Може да подкрепяте правителството в България, а може и да не. Това понякога са сложни политически решения. Ако имате доверие на правителството, може да му помагате да се отърве от опасните си зависимости – напразно, но благородно усилие.

Но да отричате истината не е избор, бездействието също не е, когато върховенството на закона бива потъпквано в европейска държава. Това не е избор, това е съучастие.

About De Fakto

Проверете също

423 кандидати се явиха на писмен изпит в конкурса за първоначално назначаване на 45 съдии в районните съдилища

В аудитории № 272 и № 292 на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се провежда …

От седмицата: Варненският апелативен съд потвърди присъда за фиктивно наети работници и източване на еврофондове

Апелативният съд потвърди присъда за деклариране на неверни сведения за фиктивно наети работници с цел …

Един коментар

  1. Антоанета Димитрова Чернева

    Умен е. Безспорно и прав. Аз и сина ми сме жертва на опити с хора от страна на институции. Потърпевши са най-близки ми хора, вкл. и свързани. Намесени са АСП НОИ и други институции, последствията за всички нас са катастрофални при тоталните нарушения на основни човешки права, отказ от признаване на социални и граждански права, нарушения на върховенството на закона, категорично некоренспондиращи с нестигналите очевидно до над европейски европейските ценности НОИ почти 5 години не признава категоричния ми труд през 1980 и 1984/1985, вкл. извънреден до 32.12.1999г.Не признава майчинството ми за сина ми, при все че, ми се заплащаше 50% , работех и вкъщи сме си гледали детето.Не признава единият час от т.н.12 часови дежурства осем от които нощни и единия явяващ се изв.труд при непрекъснат режим на работа – всички.това около 10 месеца до 31.12.1999г.Освн това до 31.12.1999 г. не признава извън.труд по плана.110,работа по време на изпълнението.на извън.труд,изплатени отпуски по време на работа.Не признава трудовия му стаж в тютюневата промишленост през 1980 г.за категоричен труд.Не признава тр/осиг.стаж в СО пътни строежи СМУ София през 1984/1985 г. За н.категориен труд при представяне и на правилникА за категоризиране на труда и за предприятие от нац.значимост за периода, сякаш нямат данни и не са пенсионирали директори, машинописки и деловодители.Не признават заповед за предназначение като рък.движение и вписан внея
    тр.стаж от извънреден труд и 11 мед.курс. Така съм лишена от около 35.000 лева, здравно осигуряване и средства за живот, така е сякаш помагат и ускоряват краят ми.Освен това при две мои заявления за пенсиониране УП1 ми издадоха три разпореждания, най малко още толкова решения и разпореждания от есента на 2016 г.се мъкна по съдилища и никой освен мен не поиска и разпореди вещо лице.От 1 д. през 2016 г.стигнах вече и подминавам4, т.к.е.вървя към ослепяване от четене и писане като отговор на безсмислията им, творение най-вероятно в работата.време.Тези действия са сякаш поръчани репресии и изнудвания несъвместими с ценностите на институцията, където служи господин- депутата.Едва ли съм единствената жертва на такава брутална инквизиция, едва ли само мои близки и децата ми са жертва на такова безумие и безкрупулност но е показателно за начина на действие на институциите действащи сякаш са ЕТ и неспазаащи закони и разпоредби, а взаимно си подават топката, за каквато са ме взели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 + 10 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.