Последни новини
Home / Законът / Апелативният спецсъд увеличи гаранцията на Елена Динева на 1 милион, тя избира ареста

Апелативният спецсъд увеличи гаранцията на Елена Динева на 1 милион, тя избира ареста

Defakto.bg

 

За първи път от февруари насам Апелативният специализиран съд се съгласи жената на Васил Божков Елена Динева да бъде освободена срещу парична гаранция, но от 1 милион лева и определението е окончателно. Миналата седмица Специализираният съд замени „задържането под стража“ със 750 000 лева гаранция, но решаващата инстанция увеличи сумата.

Делото в АСНС бе по протест на прокуратурата, която държи Динева да е зад решетките, и на самата нея – настояването бе за намаляване на размера на гаранцията.

А преди произнасянето на Апелативния спецсъд адвокат Людмил Рангелов обяви: ако сумата не бъде намалена, Елена Динева няма да я плати и ще остане в ареста и това е нейното решение.

Жената на Васил Божков е обвинена за участник в организирана престъпна група, оглавявана от него – в частта за колекцията от антики. При първото гледане на мярката й през зимата Специализираният съд бе обявил, че данните за съпричастността на Динева към твърдяното ОПГ са твърде „оскъдни“.

На 29 септеври определи, че е налице обосновано предположение да е извършила твърдяните престъпления, но няма опасност да се укрие и да извърши друго престъпление и по-нататъшният й престой зад решетките ще е репресия. Още тогава адвокат Рангелов се усъмни дали може да събере сумата от 750 000 лева, тъй като имотите на Динева са възбранени, сметките й запорирани, а фирмите на съпруга й – с отнет лиценз.

About De Fakto

Проверете също

Правителството прие нова наредба за придобиване на висше образование по специалността „Право“

Правителството прие днес Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността …

Увеличават щата на СГП с пет длъжности от спецпрокуратурата, в страната подсилват прокурорските шефове със заместници

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.