Последни новини
Home / Законът / Апелативният спецсъд увеличи гаранцията на Елена Динева на 1 милион, тя избира ареста

Апелативният спецсъд увеличи гаранцията на Елена Динева на 1 милион, тя избира ареста

Defakto.bg

 

За първи път от февруари насам Апелативният специализиран съд се съгласи жената на Васил Божков Елена Динева да бъде освободена срещу парична гаранция, но от 1 милион лева и определението е окончателно. Миналата седмица Специализираният съд замени “задържането под стража” със 750 000 лева гаранция, но решаващата инстанция увеличи сумата.

Делото в АСНС бе по протест на прокуратурата, която държи Динева да е зад решетките, и на самата нея – настояването бе за намаляване на размера на гаранцията.

А преди произнасянето на Апелативния спецсъд адвокат Людмил Рангелов обяви: ако сумата не бъде намалена, Елена Динева няма да я плати и ще остане в ареста и това е нейното решение.

Жената на Васил Божков е обвинена за участник в организирана престъпна група, оглавявана от него – в частта за колекцията от антики. При първото гледане на мярката й през зимата Специализираният съд бе обявил, че данните за съпричастността на Динева към твърдяното ОПГ са твърде “оскъдни”.

На 29 септеври определи, че е налице обосновано предположение да е извършила твърдяните престъпления, но няма опасност да се укрие и да извърши друго престъпление и по-нататъшният й престой зад решетките ще е репресия. Още тогава адвокат Рангелов се усъмни дали може да събере сумата от 750 000 лева, тъй като имотите на Динева са възбранени, сметките й запорирани, а фирмите на съпруга й – с отнет лиценз.

About De Fakto

Проверете също

Конституционният съд: Понятието “пол” трябва да се разбира само в неговия биологичен смисъл

Понятието „пол“ според Конституцията следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл – това  …

БХК обжалва заповедта на Министерството на здравеопазването в частта за затваряне на училищата

  В понеделник следобед Българският хелзинкски комитет внесе жалба срещу няколко точки от заповедта на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.