Последни новини
Home / Законът / Експерти ще препроверяват здравето на Атанас Бобоков

Експерти ще препроверяват здравето на Атанас Бобоков

Defakto.bg

За втори път днес Апелативният специализиран съд отложи делото за мярката за неотклонение на Атанас Бобоков, арестант от май тази година. Новата дата е 13 октомври. Предното отлагане бе заради заболяване на защитници.

Сега произнасянето се забавя в изчакване на тройна съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Бобоков, която трябва да бъде извършена от МВР болница.
През юли друга експертиза, на болница „Лозенец“,  обяви, че бизнесменът може да получи адекватно лечение и в ареста – оплакванията му са силни болки в ставите и отекли колене.  През септември обаче докторите оттам вече преценяват, че Атанас Бобоков се нуждае от лечение, несъвместимо с условията зад решетките, напомня „Медиапул“. За това и съдът назначава новата експертиза на МВР болница. В нея ортопед-травматолог, хирург и физиотерапевт ще кажат дали бизнесменът може да се лекува в ареста.
Защитата обаче е против новото изследване и предупреждава – здравето му се влошава всеки ден. А заключенията на експертите няма как да се окажат различни.

Самият Атанас Бобоков днес е бил в съда с патерица.

Прокуратурата твърди, че той, брат му Пламен Бобоков, бившият зам.-министър на екологята Красимир Живков и други са членове на организирана престъпна група, вършила престъпления против околната среда и  действала от началото на 2014 г. до май тази година, с участието на длъжностни лица. Странното е, че през голямата част от въпросната престъпна дейност нито Живков е бил зам.министър, нито друг от твърдяните участници е оглавявал РИОСВ-Плевен. От самото начало Бобокови са категорични – техните производства не са свързани със смет, а с оловни отпадъци, предавани по законовия ред на съответни фирми. А неотдавна в интервюта Пламен Бобоков артикулира целта на гръмкото разследване, според него – да бъде отнет бизнесът на Бобокови в полза на Делян Пеевски.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ана Велкова: За мнозинството от ВАдвС е важен резултатът, пътят до него няма значение

  За мнозинството от ВАдвС е важен резултатът, пътят до него няма значение. И ако в …

Следи от шпионски софтуер в Брюксел: Елена Йончева и Натали Лоазо са били подслушвани

 Депутатите от Европарламента откриха в телефоните си зловреден софтуер, което предизвика тревога за поверителната работа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.