Последни новини
Home / Законът / Съдия от Омуртаг става председател на РС-Търговище

Съдия от Омуртаг става председател на РС-Търговище

Defakto.bg

С голямо мнозинство, 11 “за”, Съдийската колегия избра Анета Петрова за председател на Районен съд – Търговище. Надпреварата бе измежду три кандидатки, като само избраната не бе от този съд – тя работи в РС-Омуртаг, чийто председател е била два мандата.

За поста в Търговище се бяха кандидатирали и съдиите Боряна Петрова (получи 2 “за”) и Христина Сярова (0 “за”). Любопитното е, че и трите бяха със сходни биографии и почти еднакъв трудов стаж – малко над 20 г. Само Анета Петрова измежду тях обаче е била административен ръководител (Сярова е стигала до зам.-председател). Общото събрание на РС-Търговище не е излязло със становище в подкрепа на някоя от кандидатурите.

РС-Търговище е и сред пилотните съдилища, в които първо бе внедрена новата Единна информационна система на съдилищата (ЕИСС) и които продържават да работят с нея. За особено големи и непредиолими проблеми обаче днес не спомена никоя от кандидатките.

About De Fakto

Проверете също

Към 15, 00 ч.: При повторния избор на двама кандидати за ВСС са гласували 469 съдии, активността е 21,30 % (обновена)

Към 15.00 ч.  469 съдии са участвали във вота, като общата избирателна активност е 21,30 …

Към 18 ч.: Съдиите на нов избор в неделя. От 2202 -ма с право на глас, участие във вота за 2-ма членове на ВСС са взели 669 (обновена)

  Избирателната комисия за вота на нови членове на Съдийската колегия на ВСС  насрочи нов …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.