Последни новини
Home / Законът / Съдия от Омуртаг става председател на РС-Търговище

Съдия от Омуртаг става председател на РС-Търговище

Defakto.bg

С голямо мнозинство, 11 „за“, Съдийската колегия избра Анета Петрова за председател на Районен съд – Търговище. Надпреварата бе измежду три кандидатки, като само избраната не бе от този съд – тя работи в РС-Омуртаг, чийто председател е била два мандата.

За поста в Търговище се бяха кандидатирали и съдиите Боряна Петрова (получи 2 „за“) и Христина Сярова (0 „за“). Любопитното е, че и трите бяха със сходни биографии и почти еднакъв трудов стаж – малко над 20 г. Само Анета Петрова измежду тях обаче е била административен ръководител (Сярова е стигала до зам.-председател). Общото събрание на РС-Търговище не е излязло със становище в подкрепа на някоя от кандидатурите.

РС-Търговище е и сред пилотните съдилища, в които първо бе внедрена новата Единна информационна система на съдилищата (ЕИСС) и които продържават да работят с нея. За особено големи и непредиолими проблеми обаче днес не спомена никоя от кандидатките.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата ни е скъпа

  Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Наличието на ефективно и автономно функциониращата прокуратура е ключова …

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври, съобщи Европейската комисия. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − 10 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.