Последни новини
Home / Законът / Не преизбраха районния прокурор на Стара Загора, не бил самокритичен

Не преизбраха районния прокурор на Стара Загора, не бил самокритичен

Defakto.bg

С 3 „за“ срещу 4 „против“ Гриша Мавров (на снимката) не получи втори мандат начело на районната прокуратура в Стара Загора. Любопитното е, че сред подкрепилите го бе Иван Гешев, но без сериозен ентусиазъм – каза, че нямал преки впечатления от този районен прокурор. Другите „за“ бяха Светлана Бошнакова и Огнян Дамянов.

Така, след като от 1 януари тази година РП-Стара Загора бе окрупнена с прокуратурите в Раднево и Гълъбово и предстои към нея от 1 януари догодина да преминат също Чирпан и Казанлък, засега ще е без титулярен ръководител.

Прд кадровиците Гриша Мавров отчете само положителни резултати от първото окрупняване -решило е проблемите с обезпечеността със съдебни служители, както и с натовареността – в момента тя е оптимална, структурен проблем не е отчетен. Каза, че след преминаването и на Казанлък би предложил зам.-районен прокурор на място да ръководи работата в това териториално поделение.

На въпрос защо маар че щатът е нараснал, обвинителните актове са намалели, отговори, че броят на прокурорите не влияе пряко и върху броя на актовете, но най-вече е слогжена край на практиката срещу едно лице да се образуват по няколко дела и да се внасят по няколко обвинителни акта. Даде заявка също и  занапред да прави предложения за награждаване на прокурори, когато заслужават. „Хората видяха, че техният труд бива уважен. Виждат настроенията в администрирането и правилата, по които се ръководи структурата“, каза Мавров.

Схематична концепция, без конкретика на проблеми и решаване, липса на самокритичност, няма идеи за развитие при новите предизвикателства към ПРБ, обяви кадровикът Йордан Стоев.

About De Fakto

Проверете също

Президентът: Силно се надявам, че приетия механизъм за контрол на гл.прокурор не е маскарад в парламента

  Парламентът много трудно ще навакса за 3 дни пропилените 3 месеца за осъществяването на …

Министър Зарков: На действащия парламент му остава една седмица живот и едно важно изпитание – НПК

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков, който е на визита в  САЩ, следи ставащото със …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.