Последни новини
Home / Законът / Не преизбраха районния прокурор на Стара Загора, не бил самокритичен

Не преизбраха районния прокурор на Стара Загора, не бил самокритичен

Defakto.bg

С 3 “за” срещу 4 “против” Гриша Мавров (на снимката) не получи втори мандат начело на районната прокуратура в Стара Загора. Любопитното е, че сред подкрепилите го бе Иван Гешев, но без сериозен ентусиазъм – каза, че нямал преки впечатления от този районен прокурор. Другите “за” бяха Светлана Бошнакова и Огнян Дамянов.

Така, след като от 1 януари тази година РП-Стара Загора бе окрупнена с прокуратурите в Раднево и Гълъбово и предстои към нея от 1 януари догодина да преминат също Чирпан и Казанлък, засега ще е без титулярен ръководител.

Прд кадровиците Гриша Мавров отчете само положителни резултати от първото окрупняване -решило е проблемите с обезпечеността със съдебни служители, както и с натовареността – в момента тя е оптимална, структурен проблем не е отчетен. Каза, че след преминаването и на Казанлък би предложил зам.-районен прокурор на място да ръководи работата в това териториално поделение.

На въпрос защо маар че щатът е нараснал, обвинителните актове са намалели, отговори, че броят на прокурорите не влияе пряко и върху броя на актовете, но най-вече е слогжена край на практиката срещу едно лице да се образуват по няколко дела и да се внасят по няколко обвинителни акта. Даде заявка също и  занапред да прави предложения за награждаване на прокурори, когато заслужават. “Хората видяха, че техният труд бива уважен. Виждат настроенията в администрирането и правилата, по които се ръководи структурата”, каза Мавров.

Схематична концепция, без конкретика на проблеми и решаване, липса на самокритичност, няма идеи за развитие при новите предизвикателства към ПРБ, обяви кадровикът Йордан Стоев.

About De Fakto

Проверете също

Гаранция от 40 000 лева за граничен полицай, обвинен за подкуп, постанови Апелативният специализиран съд

Задържаният през юни по обвинение за участие в престъпен сговор за “смачкване” на разследвания за …

Очаквано: КС прекрати делото за комисията “Десислава Атанасова”, от която управляващите “навреме” се отказаха

Очаквано, КС единодушно прекрати делото за установяване на противоконституционност на решението на Народното събрание от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.