Последни новини
Home / Законът / Пленумът на ВКС избра съдия от Добрич за член на комисията по атестирането при Съдийската колегия на ВСС

Пленумът на ВКС избра съдия от Добрич за член на комисията по атестирането при Съдийската колегия на ВСС

Defakto.bg

 

Пленумът на Върховния касационен съд (ВКС) с 51 гласа „за“ избра за член на Комисията по атестирането и конкурсите при Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет съдия Десислава Николова от Окръжен съд – Добрич, гражданска материя, съобщиха от съда.

До изтичането на срока за подаване на заявления за участие в процедурата – 30.09.2020 г., не са получени документи от други кандидати.  Съгласно Вътрешните правила за организацията на дейността на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия Пленумът на ВКС избира за членове на Комисията по атестирането и конкурсите четирима действащи съдии, разпределени така: 2 съдии със специализация по гражданско право, 1 съдия със специализация по наказателно право и 1 съдия със специализация по търговско право.

По-рано държавното обвинение съобщи, че от днес в длъжност встъпва апелативния прокурор  на Бургас Любомир Петров. Той бе  избран единодушно за втори мандат от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на 16.09.2020 г.

About De Fakto

Проверете също

Към 18, 00 ч.: Повторният изборен вот на двама кандидати за ВСС приключи с 580 гласували от 2202 – та съдии (обновена)

В 18.00 часа председателят на Избирателната комисия Весела Павлова – съдия във ВАС, обяви края …

Към 18 ч.: Съдиите на нов избор в неделя. От 2202 -ма с право на глас, участие във вота за 2-ма членове на ВСС са взели 669 (обновена)

  Избирателната комисия за вота на нови членове на Съдийската колегия на ВСС  насрочи нов …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.