Последни новини
Home / Законът / Петима кадровици влизат в работна група за електронното правосъдие в ГПК, НПК и АПК

Петима кадровици влизат в работна група за електронното правосъдие в ГПК, НПК и АПК

Defakto.bg

Петима членове на ВСС ще влязат в работна група за изменения на процесуалните закони във връзка с въвеждането на електронното правосъдие. Групата ще е към Министерството на правосъдието, обсъждат се промени в ГПК, НПК и АПК – специално за упражняване на процесуални права в електронна форма.

Пленумът на съвета определи днес Вероника Имова – за НПК, Олга Керелска и Даниела Марчева – за ГПК, Атанаска Дишева – за АПК. Член на работната група става и Боян Новански, но не се разбра по кой точно кодекс.

Гласувани бяха и персонални промени в съвет и участие в европроекти, след напускането на Даниела Машева (която вече е зам.-главен прокурор).

Така на мястото на Машева в Съвета за координация по международни проекти, изпълнявани от ВСС влиза Калина Чапкънова, също от Прокурорската колегия.

На мястото на напусналия главен секретар на ВСС Николай Найденов пък в съвета влиза Васил Пеловски, в момента и.ф. главен секретар. Преди десетина дни обаче кадровиците вече избраха титуляр на поста Тихомир Димитров.

 

About De Fakto

Проверете също

В Софийския градски съд: Отлагане на открити заседания по преценка на докладчика, работа от разстояние, може и принудителен отпуск

Нови, по-строги мерки срещу разпространението на Ковид-19, взеха и в Софийския градски съд (СГС) – …

Адв. Наташа Добрева: Увеличава се броят на българските транссекуални родители

от Наташа Добрева 1 „Какво ще стане с децата, когато приключи делото ми за признаване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.