Последни новини
Home / Законът / В Румъния: Арест на доскорошния шеф на агенцията за мръсните пари заради измама

В Румъния: Арест на доскорошния шеф на агенцията за мръсните пари заради измама

Defakto.bg

В Румъния е задържан доскорошният шеф на правителствената агенция за борба с прането на пари Лауренциу Баранга, съобщиха световните агенции. Вестта идва от полицията в северната ни съседка.

Баранга е арестуван за 24 часа, задето е използвал фалшива диплома за средно образование, за да завърши университет и впоследствие да получи научна степен по мениджмънт. Така той си е осигурил достъп до високи постове в държавни институции, съобщава полицията.

Баранга е бил назначен за директор на агенцията за мръсните пари в началото на септември. Вчера румънското правителство съобщи, че той е подал оставка в петък. Преди това в продължение на 11 години е бил заместник-директор на регистъра за класифицирана информация. Той е и преподавател политехнически колеж.

Със случая се занимава Дирекцията за разследване на икономически престъпления към Главния инспекторат на румънската полиция.

Лауренцио Баранга завършва Техническия колеж „Димитри Леонида“ в Букурещ през 1999 г. на 32-годишна възраст, съобщават чужди медии. След девет години завършва Факултета по мениджмънт в Екологичния университет и през 2011 г. става доктор по мениджмънт от Университета на Влашко.

About De Fakto

Проверете също

Оставката като възможност пред главния съдебен инспектор

Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Институтът за пазарна икономика вече неколкократно обърна внимание на изтеклите …

Адвокатите хвърлят тоги, ако властта отново не забележи исканията им за данъчни облекчения

Адвокатурата е готова да изрази своята гражданска и професионална позиция чрез съответни протестни действия в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.