Последни новини
Home / Законът / В Румъния: Арест на доскорошния шеф на агенцията за мръсните пари заради измама

В Румъния: Арест на доскорошния шеф на агенцията за мръсните пари заради измама

Defakto.bg

В Румъния е задържан доскорошният шеф на правителствената агенция за борба с прането на пари Лауренциу Баранга, съобщиха световните агенции. Вестта идва от полицията в северната ни съседка.

Баранга е арестуван за 24 часа, задето е използвал фалшива диплома за средно образование, за да завърши университет и впоследствие да получи научна степен по мениджмънт. Така той си е осигурил достъп до високи постове в държавни институции, съобщава полицията.

Баранга е бил назначен за директор на агенцията за мръсните пари в началото на септември. Вчера румънското правителство съобщи, че той е подал оставка в петък. Преди това в продължение на 11 години е бил заместник-директор на регистъра за класифицирана информация. Той е и преподавател политехнически колеж.

Със случая се занимава Дирекцията за разследване на икономически престъпления към Главния инспекторат на румънската полиция.

Лауренцио Баранга завършва Техническия колеж „Димитри Леонида“ в Букурещ през 1999 г. на 32-годишна възраст, съобщават чужди медии. След девет години завършва Факултета по мениджмънт в Екологичния университет и през 2011 г. става доктор по мениджмънт от Университета на Влашко.

About De Fakto

Проверете също

Полицейското насилие над протестиращите срещу кабинета “Борисов”, е мотивът за освобождаване на гл. секретар на МВР (пълен текст)

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов е освободен заради използването на сила при потушаването на …

АССГ потвърди знаково решение срещу глоба за несложена маска

Последната инстанция обаче не обсъжда правната природа на заповедите на здравния министър Знаково решение от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.