Последни новини
Home / Законът / Шофьор на тролейбус на съд за смъртта на пътник, заклещен от врата

Шофьор на тролейбус на съд за смъртта на пътник, заклещен от врата

Defakto.bg

Обвинения за смърт на пътник са внесени в Софийския градски съд от Софийската градска прокуратура. Tофьорът на тролейбус П.П. (на 44 години) ще отговаря за извършено престъпление по чл. 343, ал. 1 от НК. Текстът е за нарушаване на правилата по транспорта, довели до причиняване на смърт по непредпазливост, предвиденото наказание – от 2 до 6 г. затвор.

Драмата се е разиграла на 11 февруари миналата година вечерта. Тролеят се движел по направление от ул. „Урвич“ към бул. „България“ в гр. София.

Около 19:20 ч. шофьорът спрял на спирката „Център по хигиена“. Шестдесет и осем годишният пътник – Ж.П., тръгнал да слиза от предпоследната врата, стъпил на улицата, но затварящата се врата захванала якето му, а шофьорът не погледнал камерите в тролея и не видял ставащото. Възрастният мъж бил повлечен, в един момент якето се освободило от вратите, той паднал на пътното платно и починал на място.

От прокуратурата добавят: “Обвиняемият П.П. спрял тролейбуса, едва след като видял подадения му сигнал от намиращ се отвън гражданин. Той имал техническа възможност да предотврати ПТП, но с действията си не осигурил безопасното слизане на пътника. Водачът на тролейбуса бил длъжен след затварянето на вратите да се убеди, че няма хора в дясната зона на тролейбуса и едва след това да потегли.

От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че пострадалият получил множество травматични увреждания, като причината на смъртта е спиране на сърдечната дейност”.

About De Fakto

Проверете също

Конституционният съд: Понятието “пол” трябва да се разбира само в неговия биологичен смисъл

Понятието „пол“ според Конституцията следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл – това  …

БХК обжалва заповедта на Министерството на здравеопазването в частта за затваряне на училищата

  В понеделник следобед Българският хелзинкски комитет внесе жалба срещу няколко точки от заповедта на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.