Последни новини
Home / Законът / ГДБОП „погрешка“ малтретира семейство с 4-месечно бебе, навигицията ги подвела

ГДБОП „погрешка“ малтретира семейство с 4-месечно бебе, навигицията ги подвела

Defakto.bg

Миналата седмица едно  столично  семейство е преживяло тежък стрес,  след акция  на ГДБОП в жилищния им блок в квартал „Левки Г“.  Тогава ГДБОП и Специализираната прокуратура претърсваха адреси в четири столични квартала в акция срещу наркоразпространението.

Семейството, обаче пострадало от пазителите на закона,  не е имало нищо общо с престъпните групи,  но е било малтретирано и обиждано по устав от бюстителите на реда.

Десислава Крумова

Ето какво разказа пред БТВ Десислава Крумова, майка на малтретираните си  деца: „Миналият понеделник аз се събудих в 6 без 5 от голям трясък, от бутане на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: Какво става? Кой бута? Един господин се показа и каза: „Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП.“  Аз ги питам: „Къде отивате? Кого търсите?“  „Тихо, тихо, срещу Вас отиваме“.

Жената изпада в шок: “ Как срещу нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе“ ..  Виждам много хора с качулки, с автомати, започват да блъскат вратата, да разбиват, да крещят.   Десислава Крумова се опитала да обясни на полицаите, че правят грешка, а те ѝ отвърнали:  „Млъкни, боклук!“  и поискали телефоните на нея и на другата й дъщеря, с която живее в един апратамент.  На въпроса –   какво става,  й отговорили, че ще  разбере от телевизията.

Имало и цивилни пред вратата им, които също не обърнали внимание на опитите на хората да им обяснят грешката. Дъщеря й от разбивания апартамент, без да знае какво се случва, в ужаса си й звъннала по телефона и казала „Убиват ни, ела спаси детето“.

Спецполицаите нахлули в жилището на дъщеря и зет,   които били блъснати на пода и им били сложени белезници.  Мъжът обясни, че никой от полицаите не се е представил, той просто видял някакви маскирани мъже и се съмнявал, че са служители на реда.

Освен зетя, който е бит, дъщеря й с 4-месечното бебе също е ритана, описва майка й. Семейството спяло. „Бях на земята без да се съпротивлявам, но имаше удари по главата, гърба“, разказа самият млад мъж, който  не показа лицето си по телевизията. „Бях безсилен, нищо не можех да направя. Сложиха ми белезници, а после ми пуснаха и електрошок, без изобщо да се налага“, твърди той.

Пострадалият  също видял, че ритали наскоро родилата му съпруга. Не можех да й помогна“ , стиска зъби мъжът.

„Боклук“ бил отговорът и на неговите въпроси. По едно време го попитали дали е Станислав. А аз такова лице не познавам, обяснява мъжът. Тогава по думите му разбрали, че блокът е сгрешен.

„И само ми свалиха белезниците и просто си излязоха. След половин час дойде шефът на отдела им и ми се извини, че такива грешки стават“, разказа бащата на бебето . На Десислава обаче никой не й обяснил и не се извинил. 15 минути не знаехме какво се случва, казва тя.  „Да, виждаме ГДБОП, качулки, полицаи, но нищо не знаем. Като дойде шефът на оперативната група да обясни, че стават грешки, го попитах не проучват ли кой живее там. „Г-жо, MAPS ни подведе – навигацията“, бил отговорът му, цитиран от жената.

Зет й бил целият ден с високо кръвно, дъщеря й била с болки в гърдите и в гръбнака, защото раждането било със секцио и още не може да се възстанови. А стресът остава – будим се през два часа нощем, описва Крумова. Шефът на ГДБОП Любомир Янев потвърди на брифинг миналата седмица, че има такава грешка, но отказа информация до приключване на вътрешна проверка.

Междувременно Десислава Крумова, ужасена от  случаващото се с дъщеря й и зет й,  и страхът за четиримесечното  бебе,  позвъняла на тел. 112  за помощ – съобщила  на полицията и Бърза помощ, че пребиват децата й, -„Линейката дойде след около час и нещо, а от полицията никой не ни потърси„, разказа жената.  „Нали това е полицията,  нали трябва да сме защитени?!“  Виждаме ГДБОП, виждаме качулки, но защо и какво се случва, никой не казва. Освен обидите“, разказва стресираната жена.

„Ненормална история,  в 21 век., да нямаш никаква сигурност дори в дома си. През два часа се будим  с мисълта, че някой ще влезе.. Никаква сигурност  в тази държава“, казва потресената жена.

Семейството ще търси правата си за преживения стрес.

Дефакто:  Грешки стават, но има такива които белязват хората за цял живот. И началниците в МВР трябва да знаят, че когато служителите им изпълняват задълженията си,  не трябва да се държат като банда, готова на всичко, за да отметне работа, въпреки правилата за нахлуване в жилищата на “ заподозрени“ граждани. Нали, така?  Останалото нито  е професионално, нито – героично,  а жалко и отблъскващо. И наказуемо като сериозно нарушение.

About De Fakto

Проверете също

Похват: ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС искат прокуратурата да установи, чия собственост е руската църква

Сигнал до изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов за проверка и установяване на собствеността …

За пореден път ЕСПЧ осъди България за отнемане на активи без да е доказана връзка с извършено престъпление

Yordanov and Others v. Bulgaria(Applications nos. 265/17 and 26473/18),26 september 2023 За пореден път ЕСПЧ …

Един коментар

  1. Антоанета Димитрова Чернева

    Има ги такива случаи, но се крият. Истинските наредители на подобни безчинства трябва да се търсят.Моят случай не е свързан с физическо малтретиране, а с психично. При две решения на ВКС с присъдени на мен родителски права и издръжки по бр.дело и друго, непълнолетният ми син през 2017 г.бе изведен от дома ни и досега, вече 19 годишен и около 05 месесеца,аз нямам контакт с него.През това време не престанах да уведомявам съдилища,прокуратура АСП, ДАЗД/ ОЗД и ЦБ никой не помогна на сина ми да има майка.Оставиха сина ми без майка, за да ни разиграват,да ме мъкнат по полиции, в безобразието стигнаха до НП, превърнаха живота ни в съвременно робство.Стигнаха дотам, да организират дело за родителски права за пълнолетни в ми вече син.Ръководили са се от едно а.д.по ЗЗДН в което се говореше за уволнение, разваляне на ТЕЛК и мултиплицирането е видно – мен ме уволниха, след като не ме залагаха в график, оригинална заповед за уволнение не получих, за да не искам помощи за безработни, НОИ не ме пенсионира, като гражданин придобил право на ранно пенсиониране на което безспорно имам, само аз исках вещо лице, но не се назначи, така НОИ помага на бившия ми работодател да не си получа 10- те брутни заплати, които ми се дължат като дългогодишен работник и по вътрешно ведомствени споразумения.Това са драстични нарушения на човешките.права, изнудване и отчуждаване, използване увреждането на сина ми , на който отнеха майка му,искат и телка да му развалят, за да го унищожат.Това е достоверен случай, крие се, защото не се знае какви особи са замесени. В 21 век, в държава член на ЕС се извърши такова престъпление върху непълнолетно дете с увреждане и върху мен, като поръчката, защото няма как да не е имало е била с обхват на всички най-близки свързани с мен да бъдат въвлечени и директно/индиректно тормозени. Това е системата срещу невинни граждани, неудобни да бъдат изтезавани, да бъдат задоволявани чужди интереси или изнудвани. Зад тази демонстративна безпардонност, няма как да не се крие и елемент на изнудване.Безобразията са много разбирам, дано на друго дете и други родители да не се допусне. Никога.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.