Последни новини
Home / Законът / И все пак, Атанас Бобоков остава арестант

И все пак, Атанас Бобоков остава арестант

Defakto.bg

Атанас Бобоков остава с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, реши Апелативният специализиран съд след две отлагания на делото. Той е арестант от май тази година и напускането на килията този път му бе отказано включително и заради здравословни причини.

На 6 октомври АСНС назначи тройна съдебно-медицинска експертиза и я възложи на МВР-болница. Случи се, след като доктори от болница „Лозенец“ през юли първо обявиха, че Атанас Бобоков може да получи адекватно лечение и в ареста, но през септември заявиха, че се нуждае от помощ „отвън“. Известният бизнесмен е със силни болки в ставите и отекли колене. Предния път се бе явил пред съда с патерица.

Атанас Бобоков, бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков, брат му Пламен Бобоков и други са обвинени за организирана престъпна група, оперирала с „опасни отпадъци“ , които застрашили околната среда. Според Специализираната прокуратура групата действала от 2014 г., а като квалифициращ признак изтъва участието на „длъжностни лица“. В сочения период обаче Живков не е бил зам.-министър (а в мандата му за „отпадъците“ отговаря друг), на длъжност в РИОСВ-Плевен не е бил и един от обвиняемите Габриел Савов.   Това нееднократно бе изтъквано от защитата през двете инстанции на специализираното правосъдие от задържането досега. И не само.

Днес от АСНС съобщават:

„Съдът е на становище, че са налице достатъчно доказателства в подкрепа на обоснованото предположение за участие на обвиняемия Бобоков в престъпленията, за които има повдигнати обвинения.

Съдебният състав счита, че по делото се работи ритмично и интензивно.

 Основните оплаквания в жалбата за наличие на здравословни проблеми съдът намери за неоснователни след изслушване на комплексна тройна съдебно-медицинска експертиза.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване“.

About De Fakto

Проверете също

Официално Емил Дечев е назначен за зам. министър в Министерството на правосъдието

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков на длъжността заместник-министър на правосъдието е назначен Емил Дечев. …

В комисията за българите в чужбина обсъждат административно облекчение на услугите за сънародниците ни

Председателят на Комисията по политиките за българите извън страната Антоанета Цонева и неправителствената организация “Тук-Там” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.