Последни новини
Home / Законът / И все пак, Атанас Бобоков остава арестант

И все пак, Атанас Бобоков остава арестант

Defakto.bg

Атанас Бобоков остава с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, реши Апелативният специализиран съд след две отлагания на делото. Той е арестант от май тази година и напускането на килията този път му бе отказано включително и заради здравословни причини.

На 6 октомври АСНС назначи тройна съдебно-медицинска експертиза и я възложи на МВР-болница. Случи се, след като доктори от болница „Лозенец“ през юли първо обявиха, че Атанас Бобоков може да получи адекватно лечение и в ареста, но през септември заявиха, че се нуждае от помощ „отвън“. Известният бизнесмен е със силни болки в ставите и отекли колене. Предния път се бе явил пред съда с патерица.

Атанас Бобоков, бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков, брат му Пламен Бобоков и други са обвинени за организирана престъпна група, оперирала с „опасни отпадъци“ , които застрашили околната среда. Според Специализираната прокуратура групата действала от 2014 г., а като квалифициращ признак изтъва участието на „длъжностни лица“. В сочения период обаче Живков не е бил зам.-министър (а в мандата му за „отпадъците“ отговаря друг), на длъжност в РИОСВ-Плевен не е бил и един от обвиняемите Габриел Савов.   Това нееднократно бе изтъквано от защитата през двете инстанции на специализираното правосъдие от задържането досега. И не само.

Днес от АСНС съобщават:

„Съдът е на становище, че са налице достатъчно доказателства в подкрепа на обоснованото предположение за участие на обвиняемия Бобоков в престъпленията, за които има повдигнати обвинения.

Съдебният състав счита, че по делото се работи ритмично и интензивно.

 Основните оплаквания в жалбата за наличие на здравословни проблеми съдът намери за неоснователни след изслушване на комплексна тройна съдебно-медицинска експертиза.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване“.

About De Fakto

Проверете също

„Артекс“ загуби общо 200 000 лева претенции срещу протестиращи за изграждането на „Златен век“

ВКС  отхвърли искането на инвеститора  за касационно обжалване на решение на АС – София, „оправдало“ …

Иван Демерджиев: Прокуратурата не обича да разследва онези, които управляваха до служебните кабинети

МВР се чисти от нарушители В много бърз порядък ще бъдат проведени дисциплинарни производства срещу двамата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.