Последни новини
Home / Законът / Кадровиците допълват списъка за младши съдии, одобрените младши прокурори и следователи подават декларации за несъвместимост

Кадровиците допълват списъка за младши съдии, одобрените младши прокурори и следователи подават декларации за несъвместимост

Defakto.bg

Две уведомления към кандидатите за младши магистрати публикуваха от ВСС.

Едното – за младшите съдии, второто – за младшите прокурори и следователи. Разликата е, че при първите – съдиите, списъкът на одобрените кандидати не е окончателен и предстои да се допълни. При вторите – младшите прокурори и следователи, той е окончателен и одобрените тръгват по процедура, първата стъпка е подаване на декларация за несъвместимост по чл. 195, ал.1 от Закона за съдебната власт.

Съобщението на ВСС:

„Уведомяваме ви, че решенията на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 35/07.10.2020 г. за приемане на окончателните списъци на одобрените кандидати за младши прокурори и младши следователи са влезли в законна сила и са публикувани на интернет страницата на Висшия съдебен съвет, Раздел „Важно“ – „Конкурсни процедури“ – „Конкурс за младши съдии, младши прокурори и младши следователи“.

Във връзка с горното и в изпълнение на изискванията на чл. 186, ал. 8 от Закона за съдебната власт кандидатите за младши прокурори и младши следователи следва в едномесечен срок (до 16.11.2010г., включително) да подадат декларация за обстоятелствата по чл. 195, ал. 1 от ЗСВ (pdf ; doc) в деловодството на администрацията на ВСС или да я изпратят по пощата. Това са текстовете за несъвместимост.

По отношение на конкурса за младши съдии, Ви уведомяваме, че поради постъпил отказ по реда на чл. 186, ал. 9, изр. второ от ЗСВ за назначаване в Окръжен съд – Разград, се проведе нова процедура за заявяване на желания за този орган на съдебната власт. На насроченото за 20 октомври 2020 г. (вторник) заседание, Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще допълни приетия, с решение по протокол №33/06.10.2020 г., окончателен списък на кандидатите за младши съдии, като отказалият се кандидат бъде заменен със следващия по реда на класирането, заявил желание. След влизане в сила на решението на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, окончателният списък на одобрените кандидати за младши съдии ще бъде публикуван на интернет страницата на ВСС и ще започне да тече срока за деклариране на обстоятелствата по чл. 195, ал. 1 от ЗСВ.

В изпълнение на разпоредбата на чл. 186, ал. 9, изр. първо от ЗСВ, окончателните списъци на одобрените кандидати са младши магистрати ще бъдат изпратени на Националния институт на правосъдието за започване на задължителното първоначално обучение.

За допълнителна информация относно началото на обучението следете на интернет страницата на Националния институт на правосъдието http://www.nij.bg/.“

About De Fakto

Проверете също

За пореден път ЕСПЧ осъди България за отнемане на активи без да е доказана връзка с извършено престъпление

Yordanov and Others v. Bulgaria(Applications nos. 265/17 and 26473/18),26 september 2023 За пореден път ЕСПЧ …

Европейската прокуратура извърши арести за източване на европейски средства за земеделие

Европейската прокуратура (ЕППО) във вторник извърши арести и обиски у нас  по разседване за източване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five + 8 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.