Последни новини
Home / Законът / От понеделник: Тръгва прием на документи за новия конкурс за ВКС

От понеделник: Тръгва прием на документи за новия конкурс за ВКС

Defakto.bg

От 26.10.2020 г. (понеделник) започва приемът на документи по конкурс за повишаване и заемане на 3 (три) длъжности „съдия” във Върховен касационен съд-Гражданска колегия и конкурс за повишаване и заемане на 2 (две) длъжности „съдия“ във Върховен касационен съд-Наказателна колегия. За това информират от ВСС.

Конкурсите бяха обявени с решение на Съдийската колегия на 13 октомври, което излезе в „Държавен вестник“ днес.

В 14-дневен срок от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“ бр. 91/23.10.2020 г. (до 06.11.2020 г. включително), кандидатите могат лично или чрез писмено упълномощен техен представител да подадат документи за участие в администрацията на Висшия съдебен съвет, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12, гр. София.

Необходимите за попълване образци, утвърдени с Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, са публикувани на интернет страницата на Висшия съдебен съвет в раздел Важно/Конкурсни процедури/Правила и образци на заявления, както и в раздела на конкурсите.

Във връзка с въведените със Заповед №  РД-01-609/21.10.2020 г. на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки в страната, достъпът на кандидатите за подаване на заявления за участие ще се осъществява през централния вход на сградата на Висшия съдебен съвет, при спазване на физическа дистанция и влизане по един, хигиена на ръцете чрез задължително ползване на поставените дезинфектанти, както и носене на защитни предпазни маски. Поради усложнената противоепидемична обстановка в страната и с цел съблюдаване на мерките за безопасност, при приема на документи, проверка на същите няма да се извършва, като кандидатите ще се подписват в регистър и ще получават входящ номер. Съгласно изискванията на чл. 33, ал. 3, т. 3 от Наредба № 1/09.02.2017 г. към документите за участие кандидатите прилагат копие от 3 акта, избрани от тях, които следва да опишат в заявлението си.

 

About De Fakto

Проверете също

Единодушно Пленумът на ВСС допусна за обсъждане второто предложение за отстраняване на Гешев  (допълнена)

Главният прокурор: Не мислете, че като минат през прокуратурата няма да дойдат и за вас …

Адв. Петър Славов: За политическите права на хората с увреждания

  Адв. Петър Славов,  член на Висшия адвокатски съвет със съвещателен глас,  докторант по „Конституционно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.